Aku vyžínač Hecht 5020

Výber kosačky záleží od veľkosti záhrady a druhu trávy, ktorú chceme kosiť. Široké lúky si vyžadujú veľkú kosačku, anglický trávnik kosačku s podvozkom a náletové dreviny najlepšie zvládne výkonný krovinorez.

Pre dokášanie okolo krehkých kvetov alebo ovocných kríkov je výhodné používať citlivejší vyžínač s elektrickým motorom. V tomto teste máme vyžínač s akumulátorom značky Hecht.




Aj tento vyžínač je dodávaný v neveľkej kartónovej škatuli. Po jej otvorení sa objaví dôkladne uložený obsah.

Ako obrázok napovedá, kosačka je väčšinou vyrobená z plastu, čo výrazne znižuje jej hmotnosť. A vidieť je aj druhá výhoda kosačky Hecht 5020 – nastaviteľnosť dĺžky a uhlov.

Rukoväť a hlavicu vyžínača spája dvojica duralových rúrok vložených do seba a zaistených masívnou plastovou maticou. Po jej povolení môžeme obe rúrky vzájomne posúvať a tak nastavovať celkovú dĺžku vyžínača. Dá sa tak prispôsobiť postave statného muža aj útlej ženy. Kosenie je tak pohodlné a bez bolesti chrbáta.

Pohodlnosti kosenia napomáha aj nastavenie rukoväte. Povytiahnutím červenej páčky uvoľníte západku, natočíte rúčku do vhodnej polohy a pustením páčky ju opäť zaistíte. Rukoväť má niekoľko preddefinovaných polôh.

Nastaviteľným uhlom disponuje aj žacia hlavica. Názorné šípky ukazujú, kde treba stlačiť čierne kruhy a zmeniť uhol hlavice voči rukoväti a zemi. Nastavenie hlavice vodorovne s koseným povrchom zaistí perfektné zastrihnutie trávnika.

Aby sa kosačky vošli do kartónových obalov, často sú dodávané rozobraté. V prípade vyžínača Hecht 5020 stačí namontovať dva diely, kryt žacej struny a vodiace koliesko.

Stačí správne nasadiť čierny plastový kryt na hlavicu a pripevniť dvomi dodanými samoreznými skrutkami.

Pri nasadzovaní treba dávať pozor, na fotke je nesprávna poloha krytu. Dva zúbky musia zapadnúť do vnútra hlavice.

Je to tu trochu stiesnené, aby ste dostali vruty do otvorov, potrebujete použiť nie len svoj krížový skrutkovač, ale aj natočiť strunovú hlavu do správnej polohy.

Kovový nôž na skracovanie žacieho lanka je namontovaný už vo výrobe.

Kosenie trávy popri múrikoch uľahčuje vodiace koliesko. Stačí ho nasadiť do vylisovaného otvoru a jeho montáž je hotová. Táto zaujímavá vychytávka chráni múriky a palisády pred ošľahaním strunou aj strunu pred nadmerným opotrebovaním o tvrdé predmety.

Teleskopický systém dovoľuje tiež natočenie žacej hlavy, takže môžete kosiť aj svahy alebo kolmé steny.

Napájanie elektromotora vyžínača Hecht zabezpečuje pohonný akumulátor. Obsahuje päť článkov LiIon s kapacitou 2 Ah o celkovom napätí 20 V. V balení je jeden kus a je kompatibilný aj s iným náradím značky Hecht. V prípade potreby výrobca dodáva aj samotný akumulátor.

Akumulátor sa zasúva na koniec rukoväte a spolu s ňou je potom kosačka správne vyvážená.

Batériová sada je vybavená indikátorom nabitia. Po zatlačení tlačítka sa na pár sekúnd rozsvietia LED diódy, čím viacej, tým väčšia kapacita je v akumulátore.

V balení vyžínača je samozrejme okrem akumulátora aj jeho nabíjačka. Adaptér sa zasunie do zásuvky 230V a na druhom konci kábla je konektor, ktorý sa nasúva na akumulátor. Plná aika zaistí plné nabitie akumulátora ako úplne vybitého, tak aj čiastočne nabitého. Nabíjanie aj nabitie akumulátora signalizuje červená a zelená LED na adaptéri v zásuvke.

Pretože zásuvka môže byť na stene alebo na predlžovačke mimo stolíka, kde nabíjate akumulátor, privítali by sme signalizáciu nabíjania skôr na konektore pri akumulátore.

V balení nechýba viacjazyčný návod vrátane slovenčiny. Obsluha kosačky je však taká jednoduchá, že ho stačí prečítať raz a môžete ho doložiť.

Vyžínač Hecht 5020 je vybavený jednostrunovou hlavou. Vnútorný mechanizmus žacej hlavy zabezpečí, že pri každom zapnutí spínača sa struna vysunie o 1 cm a prípadne skráti o oceľový nôž v kryte struny. Struna má priemer 1,6 mm.

Technické parametre:

Hmotnosť kosačky s akumulátorom – 2,2 kg
Doba kosenia na jedno nabitie – do 20 minút
Doba nabíjania – 120 minút
Záber kosenia – 25 cm
Typ akumulátora – LiIon

Doba kosenia sa môže zdať krátka, ale je treba povedať, že tento vyžínač nie je určený na kosenie súvislých plôch, ale hodí sa na vykosenie nízkej trávy okolo skalky, múrikov, plotov alebo popri kvetoch po tom, ako bola tráva okolo nich pokosená výkonnejšou kosačkou.

 

Hecht 5020 je skvelým druhým vyžínačom vo väčšej záhrade. V malej záhradke môže slúžiť aj ako jediná kosačka, len musíte kosiť trávu častejšie, aby nestihla vyrásť nad lýtka. Potom už by to bolo nad sily tohto vyžínača. Motor aj struna sú dostatočne výkonné na nízku trávu, trochu ťažšie sa čistí zvnútra členitý kryt žacej hlavy od zvyškov trávy. Obsluha kosačky je jednoduchá a vďaka nízkej hmotnosti sa neunavíte. A akumulátorová kosačka neruší ani vás, ani susedov. Z našej skúsenosti je Hecht 5020 výbornou voľbou.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips