Top výhody, pre ktoré sa oplatí mať doma cyklotrenažéry

Cyklotrenažér je fitness zariadenie simulujúce jazdu na bicykli. Oproti klasickému bicyklovaniu však má mnoho výhod, vďaka ktorým rastie na popularite a čoraz viac ľudí uvažuje o tom zaobstarať si cyklotrenažér domov. V tomto článku sa pozrieme na tie najlepšie benefity cyklotrenažérov a možno inšpirujeme aj vás k tomu, aby ste si jeden domov kúpili.

Cyklotrenažér vás dokonale pripraví na cyklistickú sezónu

Ak ste milovníkmi cyklistiky, určite poznáte ten pocit, keď na začiatku sezóny prvýkrát sadnete na bicykel a kondícia, ktorú ste mali na konci predchádzajúcej sezóny je už minulosťou. Niekoľko mesiacov nečinnosti sa podpíše na každom z nás a dostať sa opäť do želanej formy trvá. S cyklotrenažérom však nástup do novej sezóny nemusí byť taký krutý.

Na cyklotrenažér môžete v teple domova vysadnúť v každom počasí, takže tréning nemusíte vynechať ani keď vonku leje ako z krhly alebo fučí, sneží a poriadne mrzne. Cyklotrenažér vám dopraje plnohodnotný tréning porovnateľný s tým, ako keby ste jazdili vonku v teréne, takže udržať alebo vypracovať si formu mimo sezóny vôbec nemusí byť problém.

Stačí si vybrať ten svoj na https://hop-sport.sk/cyklotrenazery/ a môžete začať trénovať.

Na cyklotrenažéri schudnete

Cyklistický trenažér vám pomôže spáliť nadbytočné tukové zásoby a schudnúť. Navyše, dokáže to s minimálnym dopadom na vaše kĺby, čo je skvelé aj pre jedincov s nadváhou, pre ktorých je práve kvôli nadmernej záťaži na kĺby chudnutie často komplikované.

Cyklotrenažér vám umožňuje jednoducho si individuálne nastaviť náročnosť tréningu a prispôsobiť si ho aktuálnej kondícii. Potom už len stačí sledovať svoju tepovú frekvenciu a udržiavať ju v optimálnych hodnotách, kedy telo spaľuje tuky, aby bol váš tréning čo najefektívnejší a priblížili ste sa k vysnívanej figúre.

Bicyklovanie bez rizika zranenia

Určite nám dáte za pravdu, že bicyklovanie na cestách a vonku v teréne dokáže byť nebezpečné a sem-tam hrozia aj nepríjemné úrazy, z ktorých sa musíte dlho zotavovať. Pri cvičení na cyklistickom trenažéri je však toto riziko oveľa nižšie hneď z viacerých dôvodov.

Po prvé, vyhnete sa jazdeniu po cestách plných rôznych prekážok od áut až po nepozorných spolujazdcov či chodcov, ktorí by vám mohli nečakane skrížiť cestu a hrozila by kolízia. Po druhé, nehrozí vám ani jazda po neupravenej ceste plnej hrboľov, jám, výmoľov, do ktorých by ste v rýchlosti určite nechceli vletieť a riskovať pád.

Možnosť prispôsobiť si jazdu tak, ako potrebujete

Oproti klasickému bicyklovaniu máte na cyklotrenažéri obrovskú výhodu, že si môžete náročnosť presne naplánovať počas celej doby jazdenia. Váš tréning tak môže byť efektívnejší, pretože si viete presne naplánovať cielený intervalový tréning.

Cyklotrenažér je ideálnym riešením pre začiatočníkov, ktorí túžia schudnúť a vyformovať si postavu, ale aj pre skúsených športovcov, pretože si na ňom môžu dopriať intenzívny tréning. Na cyklotrenažéri môžu jazdi aj starší ľudia túžiaci udržiavať sa vo forme, pretože cvičenie na ňom je šetrné ku kĺbom.

Oproti jazde na klasickom bicykli ste limitovaní počasím a nemôžete si nastaviť rovnomerne záťaž tak, ako vám vyhovuje, aby ste čo najrýchlejšie dosiahli svoje ciele. Aj v porovnaní s rotopedom má cyklotrenažér v mnohých ohľadoch navrch.

Tréning na cyklotrenažéri má mnoho zdravotných benefitov

Niečo sme už síce trochu naznačili v predchádzajúcich bodoch, no tréning na cyklotrenažéri patrí ku aeróbnym cvičeniam. Pravidelným cvičením na cyklistickom trenažéri si dokážete zlepšiť stav kardiovaskulárneho systému, zlepšiť si tlak, dýchanie a optimalizovať hladinu lipidov v krvi.

Cyklotrenažér vám pomôže v boji s nadváhou, vyformujete si na ňom predovšetkým zadok, stehná a lýtka. Získate väčšiu silu v nohách a zlepšíte si celkovú kondíciu. V neposlednej rade sa vám pri tréningu vyplavia do tela endorfíny a množstvo ďalších telu prospešných hormónov, vďaka ktorým odbúrate stres, zlepšíte si spánok a znížite riziko vzniku rôznych chorôb.

Zdroj obrázku: Marko / stock.adobe.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips