Ako si vybrať podnájom?

Prenajať si byt nie je ťažké. Nájsť si ale dobrý podnájom už ťažšie môže byť. Ak vám vyhovuje lokalita, nemusí vám vyhovovať stav bytu. Pokiaľ ste spokojní s cenou prenájmu môžu vás odradiť susedia. Aby ste boli s prenájmom spokojní zamerajte sa na 4 hlavné faktory, ktoré vám pomôžu vybrať si vhodný prenájom.


Lokalita

Zamerajte sa na svoje preferencie. Dávate prednosť rušnému okoliu niekde v centre mesta alebo túžite po práci po pokojnom mieste, kde si môžete oddýchnuť? Mladí ľudia, ktorí sa chcú osamostatniť dávajú prednosť centrám miest. Ak máte náročnú prácu a chcete si oddýchnuť v pokoji doma určite dáte prednosť podnájmu v okrajovej časti mesta kde je viac zelene. Okrem toho berte ohľad na dostupnosť do práce, blízkosť obchodov, lekární či pošty.

Veľkosť bytu

Byty v Bratislave majú rôzne veľkosti. Môžete si prenajať jednoizbový malý byt ale aj priestranný viacizbový. Mladej rodine bez detí postačí menší byt. Ak máte deti, alebo hľadáte podnájom kde sa môžete ubytovať s priateľmi obzrite sa po byte s viacerými izbami. Okrem metrov štvorcových sa zaujímajte aj o to či má byt balkón, pivnicu alebo miesto na parkovanie.

Zariadenie bytu

Ak hľadáte vhodný podnájom ako študent môže vám viac vyhovovať zariadený byt. Pre tých, ktorí majú vlastný nábytok je výhodnejší nezariadený byt. Faktom je, že podnájom je v zariadenom byte drahší než v nezariadenom.


 

Cena prenájmu

Cena je to najdôležitejšie a práve tento faktor výrazne obmedzuje výber vhodného podnájmu. Cena, ktorá je uvedená v inzeráte ale nemusí byť konečná, priestor na vyjednávanie sa nájde takmer všade. Počítajte ale s tým že podnájom je drahší než keby ste bývali vo svojom. Skúste si prezrieť aj byty na predaj v Bratislave, spočítajte koľko by vás stál nájom s hypotékou a porovnajte, čo by bolo pre vás výhodnejšie.

Nájomná zmluva

Nezabudnite na nájomnú zmluvu, v ktorej by okrem výšky nájmu mal byť spomenutý aj rozsah používania, podmienky prípadného navýšenia nájmu, poplatky za omeškanie platenia nájmu a aj to, či sa zmluva uzatvára na dobu určitú alebo neurčitú. Najlepšie urobíte ak si nájomnú zmluvu necháte vypracovať v realitnej kancelárii alebo u právnika.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips