Gastro váha nie je len jedna. Podľa čoho si vybrať tú pravú?

Kuchynská alebo gastro váha sa pravdepodobne nenachádza na vašom nákupnom zozname každý deň. Keď ale príde ten moment, o to viac sa budete chcieť rozhodnúť správne. Výberu venujte naozaj zvýšenú pozornosť. Tento prístroj sa potom ľahko môže stať jedným z vašich najobľúbenejších pomôcok v kuchyni alebo pri obsluhe vašich zákazníkov.


 

Či už hľadáte váhu na váženie tovaru v potravinách, do veľkej kuchyne v gastronomickom zariadení alebo do skromnejšej domácnosti, pri výbere si položte nasledovné otázky:

a) Na čo budete váhu používať?

b) Koľko chcete do kúpy novej váhy investovať?

c) Akou intenzitou budete váhu používať?

d) Ako veľmi je pre vás dôležitý dizajn?

Ak s podobným prístrojom nemáte zatiaľ žiadne skúsenosti, spočiatku asi nebude pre vás úplne jednoduché zorientovať sa medzi rôznymi typmi gastro váh. Najlepšie bude, ak si podrobne preštudujete produkty dostupné na stránke skúseného a overeného predajcu. Takým je aj portál najlacenjsiemeradla.sk. Okrem samotných váh tu nájdete aj príslušenstvo, a ste tu na dobrom mieste aj vtedy, ak hľadáte servis váh. Nie je zanedbateľné ani to, že vyhovuje aj požiadavke rozumného pomeru ceny a kvality.


 

Váhy vhodné do domácností

Pri výbere váhy do svojej kuchyne by ste sa mali najprv rozhodnúť, či bude pre vás vhodnejšia mechanická alebo elektronická kuchynská váha. Mechanická kuchynská váha je tá „klasická“ s jednoduchým mechanizmom, čiže pružinou. Jej výhodou je, že nevyžaduje elektrinu alebo baterky, má dlhšiu životnosť a nie je veľmi drahá. V porovnaní s digitálnymi modelmi má však dosť výrazné rezervy v presnosti. Výhodou elektronických modelov je teda presnosť, ale aj schopnosť zobraziť aj veľmi malé váhové rozdiely.

Kuchynské váhy

Nech vás tento názov nemýli, kuchynské váhy nemusia byť určené vyslovene do domácností. Nazývajú sa aj gastro váhy. Ich fungovanie je pomerne jednoduché, budú praktické pre tých, ktorí ich potrebujú iba pre ich pôvodný účel, a to meranie váhy. Existujú totiž aj také meradlá, ktoré svojich majiteľov tešia aj inými funkciami, napríklad výpočtom ceny tovaru. Podľa pomenovania ste už asi uhádli, že slúžia na váženie potravín. Kuchynské váhy môžete vidieť napríklad na trhoch, v bistrách a reštauráciách, ale aj v domácnostiach, v ktorých sa starostlivo a svedomito strážia kalórie.


 

Váhy praktické do potravín

Niekoľko potravinárskych reťazcov dáva svojim zákazníkom k dispozícii samoobslužné váhy, predovšetkým na váženie zeleniny a ovocia, ale občas sa s nimi môžete stretávať v predajniach špecializujúcich sa na sladkosti, bonbóny, sušené plody a ovocie atď. Uľahčia a zrýchlia proces nákupu tým, že vedia vytlačiť etiketu s údajmi tovaru a čiarovým kódom. Tú potom zákazníci nalepia na odvážený produkt sami, pri pokladni sa už len naskenuje čiarový kód. Ich ďalšou výhodou je, že uľahčujú orientáciu v množstve ovocia a zeleniny. Tieto váhy sa nazývajú, logicky, etiketovacie váhy (alebo váhy s tlačou etikiet).

Samozrejme tieto váhy sa nevyužívajú iba ako samoobslužné. Ide o tie isté nástroje, ktoré vidíte aj za pultom s mäsovými a mliečnymi výrobkami napríklad.


 

V obchodoch môžu mať rovnako užitočnú funkciu aj takzvané obchodné váhy s výpočtom ceny. Fungujú tak, že pri vážení tovaru sa zadá jednotková cena, podľa ktorej sa vypočíta konečná cena produktov položených na váhu. Tieto prístroje sú zvyčajne také inteligentné, že do ich internej pamäte môžete zadať jednotkovú cenu jednotlivých produktov. Predavači teda nemusia naťukať tieto čísla manuálne a nepotrebujú si všetky pamätať. Proces predaja je tým pádom efektívnejší a rýchlejší.

Určitá skupina váh je vybavená integrovaným skenerom čiarových kódov. Volajú sa váhoskenery. Umožňujú ich zabudovanie priamo do pokladničného boxu, vďaka čomu naskenovanie tovaru prebieha v podstate naraz s vážením. Sú veľmi praktické do tých predajní, ktoré sa tešia veľkej návštevnosti. Pomôžu vám ale aj v takom prípade, keď potrebujete šetriť miestom. Stačí mať totiž iba váhoskener, nemusíte mať samostatnú váhu na ostatných oddeleniach (mäsové výrobky, ovocie, zelenina).


Zdroj fotiek: freepik.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips