Záhradný kultivátor FGH 750 A1

Kto má pri dome pozemok alebo za mestom záhradu, snaží sa dopestovať pre svoju potrebu vlastné ovocie a zeleninu. To sa nezaobíde bez úpravy pôdy. Najčastejším spôsobom v našich končinách je rýľovanie záhonov. Ručné rýľovanie patrí k namáhavej činnosti v záhrade, ktorú treba vykonávať nárazovo raz ročne.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Uľahčiť túto prácu môžu rotavátory, motorom poháňané zariadenia na skyprenie pôdy alebo rozbitie veľkých hrúd hliny na malé. Pozreli sme sa na funkciu elektrického kultivátora Florabest z predajní siete Lidl.



Na elektrinu 230 V poháňaný kultivátor pôdy je určený pre použitie pri rodinných domoch alebo do záhrad, kde je privedený elektrický prúd. Vhodný je teda pre záhradkárov, ktorí majú pestovanie ako svoje hobby alebo sa venujú záhradníčeniu na menších plochách. Okrem samotného elektrického kultivátora musíte do nákladov zahrnúť aj dlhý elektrický predlžovací kábel.

Kultivátor-Florabest-FGH750-03

Kultivátor-Florabest-FGH750-04

Kultivátor je dodávaný v pestrej kartónovej škatuli s výrazným vyobrazením zariadenia a jeho popisov vo viacerých jazykoch. Samozrejme nechýba ani slovenčina.

Kultivátor-Florabest-FGH750-05

Na bokoch kartónovej škatule sú pripravené perforované otvory na prenášanie, čo vám uľahčí odnos kultivátora z predajne po jeho zakúpení.

Po otvorení škatule sa ukáže kultivátor Florabest FGH 750 rozložený na viacero dielov. Návod deklaruje skladaciu rukoväť pre uľahčenie ukladania zariadenia, keď sa nepoužíva, ale to je len marketingový heft. V skutočnosti ide len o snahu ušetriť na obalovom materiáli pri skladovaní a predaji zariadenia.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Jednotlivé časti rozobratého kultivátora sú dobre uložené a nehrozí ich poškodenie počas prepravy.

Kultivátor-Florabest-FGH750-07

Samozrejme nechýba viacjazyčný návod s obrázkami a popisom zariadenia a mnoho bezpečnostnými varovaniami. Spojovací materiál je osobitne uložený v samostatnom plastovom vrecku.

Kultivátor-Florabest-FGH750-09

Základom kultivátora pôdy je elektromotor v ochrannom puzdre a prevodovka s hriadeľou a oceľovými lopatkami. Tie sú úž na stroji namontované, aby sa s nimi zákazník nemusel zdržiavať. Žiaľ, pre uchytenie lopatiek na oceľovej hriadeli sú použité nízkopevnostné oceľové skrutky so závitom až k hlave skrutky. V praxi to potom znamená, že v hriadeli je na závite vôľa, ktorá sa postupne zväčšuje. Nie len, že kultivátor potom pri práci vydáva čudné zvuky, doslova hrkoce, ale vôle sa zväčšujú a neskôr hrozí prestrihnutie poškodených skrutiek a prípadné zranenie obsluhy kultivátora. Riešením je výmena dvoch skrutiek za také, ktoré majú presné valcové telo po celej dĺžke skrutky v hriadeli a závit len na vonkajšej časti skrutky.

Kultivátor-Florabest-FGH750-10

Rukoväte pre držanie kultivátora sú plastové a veľmi dobre sa držia v rukách pri práci s kultivátorom. Medzi motorovú jednotku a rukoväte je ale potrebné vložiť spojovacie diely, ďalšie slabé miesto tohto kultivátora. V jednej rukoväti, pravej, je vyvedený elektrický kábel z motora na sieťovú vidlicu, v rukoväti je spínač a bezpečnostná poistka.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Spojenie častí rukoväte je vrátovými oceľovými skrutkami, pre ktorých štvorcové výlisky pod hlavou sú v dieloch držadla vylisované presné otvory. Skrutky sa vložia zvnútra, zvonka sú zaistené plastovými krídlovými maticami. Vďaka okrúhlemu tvaru rúčiek a vybrania v maticiach sa dajú matice zaistiť v polohe rovnobežnej s rukoväťou a neuvoľňujú sa pri práci s kultivátorom. Hoci sú matice na pohľad subtílne, držia dobre, pokiaľ ich nepritiahnete prisilno. Ale aj tak potom rukoväť pôsobí nie pevným dojmom, dali by sme prednosť držadlu z jedného kusa materiálu.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Zložený kultivátor.

Kultivátor-Florabest-FGH750-14

Jadrom tohto pomocníka záhradkárov je elektromotor s príkonom 750 W a prevodovka s olejovou náplňou, na ktorej výstupný hriadeľ sa napájajú dve oceľové ružice pre rozbíjanie hrúd hliny. Zároveň slúžia aj na pohyb kultivátora po zemi, nemá žiadne pomocné kolieska.

Kultivátor-Florabest-FGH750-15

Záber lopatiek je 36 cm a pracujú do hĺbky až 18 cm, záleží do akej ho pustíte. Hmotnosť kultivátora je necelých osem kilogramov.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Z pravej rukoväte vychádza aj vidlica prívodu elektrickej energie. Je veľmi krátka, vyžaduje hneď za rukoväťou pripojenie napájacieho/predlžovacieho kábla. Pre uchytenie kábla je v rukoväti vytvorený háčik, aby celý spoj a prenos ťahu do kábla neprenášali elektrické kontakty vidlice.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Pravá rukoväť je vybavená tiež elektrickým spínačom a poistkou, ovládanou palcom. Kým nestlačíte malý gombík poistky, nie je možné stisnúť spúšť a používať rotavátor. Po spustení elektromotora už môžete poistku uvolniť, jeho trvalé stlačenie je celkom únavné. Naopak držanie spínača motora je pohodlné a celý kultivátor sa vedie a ovláda veľmi ľahko.

Kultivátor-Florabest-FGH750-18

Výrobca určuje použitie kultivátora len pre spracovanie zoranej/zryľovanej pôdy, použitie na trávu v návode zakazuje.

Kultivátor-Florabest-FGH750

Z praxe však vieme, že elektrický rotavátor Florabest si poradí aj s trávnatým povrchom, ktorý chcete pripraviť pre sadenie napríklad jahôd. Prevodovka kultivátora pri takomto použití sa celkom zahrieva, odporúčame si občas urobiť prestávku a nechať stroj vychladnúť.


 

Stroj je vybavený tepelnou poistkou, ktorá kultivátor zastaví, keď sa prehreje. Nám sa nepodarilo ho dostať do takého stavu, sme si vedomí, že je určený pre hobby použitie a nie pre poľnohospodársku produkciu a celodennú záťaž. Prestávku si zaslúži aj jeho obsluha, lebo na tvrdom povrchu kultivátor celkom poskakuje a má tendenciu uskakovať aj do boku, mimo vyznačený priestor. Preto ho treba v rukách držať silno a venovať sa práci.

Výkon kultivátora vzhľadom na rozmery považujeme za dostatočný a kvalitu spracovania za dobrú, s výhradou skladacej rukoväte a nesprávnych skrutiek držiacich lopatky. Z našich skúseností ho môžeme záhradkárom odporúčať.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

38 komentárov k “Záhradný kultivátor FGH 750 A1”

  1. WordPress 4.5 WordPress 4.5
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.5

    […] dvomi plochami sú dve Ú-čka, v ktorých som elektrickým kultivátorom skypril vrchnú vrstvu trávy a pôdy a postupne do nich Olinka seje semienka alebo sadí hotové […]

  2. Ľ Karkošiak píše:
    Firefox 49.0 Firefox 49.0 Windows XP Windows XP
    Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

    S kultivátorom som bol spokojný až po záruke sa s neho zrazu zadymilo a to bez nejakej predchádzajúcej výstrahy. Hľadal som náhradný motor obrátil som sa na servis tam mi odpísali, že náhradné diely na kultivátor nemajú v záruke ak sa takáto závada stane tak vymenia nový kultivátor. Neviem ako je to možné niečo predávať a nedovážať na to náhradné diely. Ľ.Karkošiak

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 49.0 Firefox 49.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

      Neviem, ako to môžete nechápať. Asi ste sa zabudli v socializme, tam bola norma, že sa musia ešte desať rokov po skončení výroby dodávať na výrobok náhradné diely.

      Dnes musíte u náročne využívaných výrobkov očakávať, že vám vydržia do konca záruky. Tá je pre spotrebiteľov dvojročná, niektoré výrobky ju majú garantovanú od výrobcu aj trojročnú. Počas nej vám ho vymenia, ale prečo by mali vyrábať náhradné diely aj potom? Veľmi často sa medzitým dodáva inovovaný výrobok. Zákazníci chceli lacné produkty, tak ich dostali. A teraz sa čudujú, že k tomu lacnému, čo si kúpili, nie sú poskytované nadštandardné služby, ktoré odmietli (v cene výrobku) platiť.

      Ak vám môžem poradiť, choďte do Merkury marketu, tam celkom určite nájdete veľmi podobný elektrický kultivátor, líšiť sa bude len farbou, počtom lopatiek či výkonom (majú viacero druhov). Buď si kúpite nový kultivátor alebo z neho použijete diely.

      • Jarek píše:
        Firefox 60.0 Firefox 60.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
        Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

        Ale já to chápem. Mám ten stroj už asi 9 rokov. Pravá porucha v kamenistom záhone bolo vytrhnutie prevodovky od motora.Oprava kombinovanými šroubami vrut-M6 a totot drží dodnes. Druhá oprava dnes – na motore sa rozsypalo jedno ložisko 608Z. Obidva ložiska za 6€. Ak by som počítal aj prácu, obidve opravy dokopy nedosiahnu celkovú cenu 30€.

        • šéfredaktor píše:
          Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
          Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

          Ja sa tiež považujem za kutila a opravujem si mnohé veci sám a lepšie, ako v servise. A tiež používam, ako vy, iné súčiastky, ako tie od výrobcu. Ale uznajte, zohnať univerzálne šróby alebo ložisko je iné, ako špecifický motor 😉

    • Pavol Kmiť píše:
      Firefox 74.0 Firefox 74.0 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:74.0) Gecko/20100101 Firefox/74.0

      Dobry deň,už to budu 4 roky ako vám odyšiel motor na zahradnom kultivatore.Ak ho ešte mate,tak vás prosim,mne po deviatich rokoch odišla prevodovka,tak by sme to mohli dať dokopy,aby sa opravil aspoň jeden.Prosim odpište.

      • VLADO píše:
        Microsoft Edge 18.18362 Microsoft Edge 18.18362 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
        Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.102 Safari/537.36 Edge/18.18362

        Mne odišla prevodovka, ak by ste mali záujem, zvyšok je OK.Som z Nitry, tel 0905 718612

        • Jozef Györi píše:
          Google Chrome 81.0.4044.138 Google Chrome 81.0.4044.138 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
          Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.138 Safari/537.36

          Dobrý deň.
          Ak ste ešte nepredali poškodený kultivátor, mám záujem o elektromotor. Môj mi slúžil dlhé roky, ale teraz mi zhorelo vinutie. Bol to dobrý stroj.

          • Pavol Kmiť píše:
            Google Chrome 75.0.3770.143 Google Chrome 75.0.3770.143 Samsung Samsung
            Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; SAMSUNG SM-J500F) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) SamsungBrowser/11.1 Chrome/75.0.3770.143 Mobile Safari/537.36

            Ak ešte mate zaujem o el.motor na kultivator tak volajte 0908639919.

        • Karol píše:
          Google Chrome 83.0.4103.96 Google Chrome 83.0.4103.96 Android 6.0.1 Android 6.0.1
          Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; SM-N910C) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.96 Mobile Safari/537.36

          Zdravim, zodralo sa Vam to hlinikove prevodove koleso?

  3. WordPress 4.8.1 WordPress 4.8.1
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.8.1

    […] naučiť opäť pestovať zeleninu vo svojej záhradke. Nemusíte ju celú poorať, porýľovať, zrotavátorovať. Stačí vyhradiť malú plochu, využiť mulčovanie, aby vás to nestálo veľa úsilia ani […]

  4. WordPress 4.9.4 WordPress 4.9.4
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.9.4

    […] čtverečních metrů nebo do skleníků. Zejména pro to, že se celkové příkony prodávaných elektrických kultivátorů pohybují od 500 do 1500 […]

  5. Miro píše:
    Google Chrome 61.0.3163.98 Google Chrome 61.0.3163.98 Android 5.1.1 Android 5.1.1
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.1.1; Lenovo A2020a40 Build/LMY47V) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/61.0.3163.98 Mobile Safari/537.36

    21.marec.2019 ho mali v lidli(aj v letaku) zakupil som si ho a bol som spokojny,prekypril som pôdu asi 200m2 za cca 30-40 minut asi s 1 hodinovou prestavkou medzi tymto ukonom a zrazu zaskripal a umrel. Pravdepodobne prevodovka v tahu. 23.marec.2019 som ho bral spat do predajne na reklamaciu. Sam zastupca veduceho predajne mi povedal ze tieto kultivatory nosia velmi casto na reklamacie. Mam radsej investovat trochu viac a kupit si lepsiu kvalitu. Kukal som na nete a uz sa da dostat lepsi elektricky kultivator za 120-140€. Posudte… Kupite nieco lacnejsie a vydrzi vam to 30 minut alebo trochu drahsie ale vydrzi vam to mozno3-4-5 rokov.

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Čokoľvek preťažíte, to zničíte. A by ste ten kultivátor zjavne preťažil. Pozrite si návod, čo tam píšu o záťaži a teplote prevodovky.
      Aj ja som ho preťažil. Použil som ho na kultiváciu trávnika. Ale vzhľadom na obsah návodu na použitie som stroj nechal bežať len desať minút a potom som mu dal prestávku na chladnutie. A kontroloval som mazanie. A už roky mi slúži. A tiež susedovi v záhrade, ktorý ho používa oveľa častejšie, ale tiež s rozumom.

      Tož tak, Miro.

      • Jozef píše:
        Google Chrome 73.0.3683.90 Google Chrome 73.0.3683.90 Android 7.0 Android 7.0
        Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; HUAWEI VNS-L21) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/73.0.3683.90 Mobile Safari/537.36

        Ako ho mažete, nemá žiadnu maznicu

        • tiež Jozef píše:
          Google Chrome 81.0.4044.122 Google Chrome 81.0.4044.122 Windows 7 Windows 7
          Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; ) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.122 Safari/537.36

          Dobrý deň, tiež som si pred štyrmi rokmi kúpil tento kultivátor, použil som ho zatiaľ každú jar a som s ním veľmi spokojný. Okrem tej, akože závady , uvedenej v článku – upevnenie lopatiek na hriadeli skrutkami so závitom po celej dĺžke – tiež sa mi už trocha hýbu, ale zatiaľ je to v norme, stroj za takú cenu nemá chybu.
          Podarilo sa mi ale niekde zašantročiť návod na obsluhu a neviem si tiež spomenúť, či a ako treba mazať prevodovku. Ak mi niekto viete poradiť, budem rád.
          Snažím sa používať ho s mierou aby sme obaja ešte niečo vydržali, no „kto maže, ten jede“, hovoria bratia Česi a platí to aj u nás.
          Ďakujem.

    • Camille píše:
      Safari 16.1 Safari 16.1 iPhone iOS 16.1 iPhone iOS 16.1
      Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 16_1 like Mac OS X) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/16.1 Mobile/15E148 Safari/604.1

      No dobre ale 200 stvorakov za 40 minut… jasne ze tu masinku porazilo…

  6. Pavel píše:
    Google Chrome 83.0.4103.106 Google Chrome 83.0.4103.106 Android 10 Android 10
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 10; MAR-LX1A) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.106 Mobile Safari/537.36

    Dobrý deň, potreboval by som na kultivator Florabest síce 710, ale bude pasovať aj z 750 neviem ako sa to presne volá, no sú to dve plastové kusy, ktoré zapadajú do seba a prepajajú motor s prevodovkou. Nejakým sposobom sa mi zatavili🤕. Ďakujem za Info 0907526926

  7. Marek píše:
    Google Chrome 83.0.4103.101 Google Chrome 83.0.4103.101 Android 8.0.0 Android 8.0.0
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.0.0; SM-G930F) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/83.0.4103.101 Mobile Safari/537.36

    Kultivator je hobby,nezatazovat ho velmi tvrdou podou.Medzi motorom a prevodovkou je plastova spojovacia suciastka ktora sa mi vydrela a kultivator bol nefunkcny toto vam uz nikto nepovie ale to ze je prevodovka trvale mazana toto vam povedia

    • Karol píše:
      Google Chrome 74.0.3729.136 Google Chrome 74.0.3729.136 Android 9 Android 9
      Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; YAL-L21) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/74.0.3729.136 Mobile Safari/537.36

      Zdravim Marek, mal by som zaujem o spodnu cast toho Vasho kultivatora (tu ktora je ponorena v zemi) odkupil by som ju od Vas za rozumnu cenu, ak by ste mali zaujem. Mne sa totiz zodralo hlinikove prevodove koleso, ktore je vnutri, inak som vsetky ostatne „achillove paty“ toho stroja vyriesil svojpomocne. Dakujem za Vasu odpoved.

      • František píše:
        Google Chrome 86.0.4240.75 Google Chrome 86.0.4240.75 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
        Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/86.0.4240.75 Safari/537.36

        Dobrý deň,
        mám celú spodnú takmer novú časť Flora Best FGH 700/10. Myslíte , že by to pasovalo, alebo už to máte vyriešené. Našiel som Váš dopyt teraz. Dajte vedieť.
        Feri

  8. Milan píše:
    Google Chrome 86.0.4240.185 Google Chrome 86.0.4240.185 Android 10 Android 10
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 10; STK-LX1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/86.0.4240.185 Mobile Safari/537.36

    Mám záujem o spodnú časť kultivátor, ak má niekto na predaj, alebo o celý s poškodeným motorom. Kľudne volajte 0907931527

  9. Jozef píše:
    Microsoft Edge 89.0.774.68 Microsoft Edge 89.0.774.68 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.114 Safari/537.36 Edg/89.0.774.68

    Zdravím, mal by ešte niekto na predaj ozubené koliesko, prípadne aj spodnú časť na Florabest 710. Mobil 0910673810

  10. peter píše:
    Firefox 87.0 Firefox 87.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:87.0) Gecko/20100101 Firefox/87.0

    mne sa tiez vydralo to mosadzne oz. koleso v prevodovke.
    ponukli mi mi ho ako ND za 20€+postovne4,60€.
    Pripadne keby mal niekto zaujem o motor + vsetko okolo, predam.

    TT + okolie
    BA

    • MIRO píše:
      Google Chrome 90.0.4430.93 Google Chrome 90.0.4430.93 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
      Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.93 Safari/537.36

      Dobrý den Peter,
      hledaje obecně náhradní díly na kultivátor FGH 710 A1 objevil jsem Váš příspěvek ohledně informace, že Vám poslali ND ..atd. Mám dotaz existuje v ČR/SR servis, který zasílá ND nebo se musí člověk obrátit na zahraniční.
      Děkuji za ochotu.
      S pozdravem Miro z Kroměříže.

    • Libor píše:
      Firefox 102.0 Firefox 102.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
      Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:102.0) Gecko/20100101 Firefox/102.0

      Zdravím
      mohli by ste mi posunút informáciu kde Vám ponúkli možnosť objednať to ozubené koleso do prevodovky? Aktuálne ho zháňam a nikde nemôžem zohnať. Ďakujem…

    • ludovit píše:
      Google Chrome 111.0.0.0 Google Chrome 111.0.0.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
      Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/111.0.0.0 Safari/537.36

      kupim motorcek na florabest FGH 710 A1 ponuknite

      • Richard píše:
        Opera 97.0.0.0 Opera 97.0.0.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
        Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/111.0.0.0 Safari/537.36 OPR/97.0.0.0

        mal by som ten motor , ak mate este zaujem tam mi napiste

  11. Darina Zednikovičová píše:
    Google Chrome 89.0.4389.128 Google Chrome 89.0.4389.128 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.128 Safari/537.36

    Darina z Bratislavy tel.č.0904367892 ponuknite cenu.

  12. Belus píše:
    Firefox 52.0 Firefox 52.0 Windows XP Windows XP
    Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

    Zdravim,
    trochu od vasich komentarov ,ale nieco podobne.
    Neviete mi poradit ?
    Mam vertikutator Florabest FLV1300 A1 a sa mi velmi rychlo zahreje a zastane.Asi po 15-20metroch.Treba pockat az vychladne-aj hodinu.Cim to je .Hladal som nejaku teplotnu ochranu,ale som nic nenasiel.Loziska som vymenil. Dakujem za pripadnu radu.Belus

  13. peter píše:
    Firefox 87.0 Firefox 87.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:87.0) Gecko/20100101 Firefox/87.0

    a vypne sa motor? ci sa zasekne prevodovka

    • Belus píše:
      Firefox 52.0 Firefox 52.0 Windows XP Windows XP
      Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

      Vypne sa motor.Ked skusim zase zapnut,zapne sa na pol sekundy a vypne.

      • Michal píše:
        Google Chrome 90.0.4430.91 Google Chrome 90.0.4430.91 Android 9 Android 9
        Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; SM-A530F) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.91 Mobile Safari/537.36

        Mam presne toto,po niekolkych minutach prace,klesnu otacky a motor vypne…po case ide znovu a zasa vypne…pomoze.vyradit tepelnu poistku a pokracovat,alebo iny motor?

  14. Bystrický píše:
    Google Chrome 90.0.4430.93 Google Chrome 90.0.4430.93 Windows 8.1 x64 Edition Windows 8.1 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.93 Safari/537.36

    Prosím o elektrický motor 710 W Typ EGH 710 A1 cenu.

  15. Ján píše:
    Firefox 100.0 Firefox 100.0 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:100.0) Gecko/20100101 Firefox/100.0

    Zdravím,
    na kultivátore Florabest FGH 750 A1 sa mi zlomilo v prevodovke šnekové koleso D=60mm.

    Nemci predávajú len celú prevodovku za cca 41,-€plus clo a doprava.
    To sa mi už do 6 ročného náradia zrejme neoplatí.
    Neviete poradiť kde kúpiť náhradné ?
    Predáva niekto funkčnú prevodovku ?
    Kontakt: 0910900917

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips