Vonkajšie rolety a žalúzie majú viac funkcií ako by sa mohlo zdať. Ktoré to sú?

Svet tieniacej techniky prešiel za posledné roky veľkým zmenami. Okrem toho, že sa na scénu s veľkou slávou vrátili rolety, pribudli mnohé ďalšie novinky. Vonkajšie žalúzie aj rolety začali byť rovnako preferované a obľúbené ako vnútorné modely. Prečo je to tak?

Pomáhajú regulovať prichádzajúce svetlo

Podstatou tieniacej techniky je vytváranie tieňa alebo zabraňovanie vniknutia nadmerného slnečného žiarenia do vnútorných priestorov. Vonkajšie rolety alebo žalúzie dokážu však oveľa viac. Okrem regulácie vstupujúceho svetla, môžu priestory úplne zatemniť. Klasické predokenné rolety a žalúzie sú schopné pri plnom zatvorení minimalizovať priechod svetla. Vďaka screeningovým roletám môžete regulovať vstupujúce svetlo a zároveň si ponechať výhľad do exteriéru. Výber závisí len na vás.

Tepelnoizolačná funkcia

Vonkajšie rolety a žalúzie sú veľmi výhodné, ak chcete svoj dom či balkón viac tepelne zaizolovať. Nakoľko sa montujú pred okná alebo balkónové dvere, dokážu zabrániť prenikaniu horúceho vzduchu do vnútorných priestorov v lete a naopak úniku teplho vzduchu von v zime. Pomáhajú tak vytvoriť príjemnú klímu a zároveň šetria energie.

Eliminujú vonkajší hluk

Hluk z vonkajšieho prostredia môže pôsobiť rušivo, najmä ak bývate v rušnejšej časti mesta alebo máte v okolí domáce zvieratá. Preto ak milujete pokoj a ticho, vonkajšie žalúzie alebo rolety sú pre vás to pravé riešenie.

Prach a hmyz nemajú šancu

Vonkajšie žalúzie pôsobia ako prirodzená bariéra proti hmyzu a víreniu prachu, čo oceníte najmä ak žijete na vidieku alebo uprostred prašného mesta. Vďaka odolným materiálom, z ktorých sa vonkajšie rolety vyrábajú, tak získajú vaše okná a obvodový plášť nehnuteľnosti ešte lepšie vlastnosti.

Tvoria unikátny dizajn

Moderné vonkajšie žalúzie či rolety disponujú unikátnym dizajnom, ktorý poteší oko aj náročnejšieho zákazníka. Na výber je veľké množstvo tvarov, materiálov i modelov, ktoré si môžete vybrať online.

Optická bariéra

Vonkajšie rolety a žalúzie pomáhajú vytvoriť väčšie súkromie. Vo svojej domácnosti sa tak môžete pohybovať úplne voľne a nemusíte sa báť zvedavých pohľadov susedov z ulice.

Zvyšujú bezpečnosť

Ak rolety alebo žalúzie stiahnete úplne dolu, môžu v noci alebo počas vašej neprítomnosti slúžiť ako ďalší bezpečnostný prvok na vašom dome či byte. Okrem toho, že ich násilné zdvíhanie by prebudilo záujem susedov, nie je jednoduché sa cez ne len tak dostať.

Ako vidíte, vonkajšie rolety a žalúzie už nepredstavujú len tak hocijakú tieniacu techniku. Sú unikátne svojím vzhľadom a vysokou funkčnosťou. Stačí si vybrať pre vás ten správny model.

Zdroj obrázka: Studio Harmony / Shutterstock.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips