Sérum s retinolom a jej výhody

Či už sa sérum s retinolom chystáte použiť prvý krát, alebo si výhody jeho používania užívate už dlhšie, je načase spoznať jeho skutočné vlastnosti. Objavte pravdy a mýty spojené s retinolom a naučte sa, ako minimalizovať možné vedľajšie účinky a zlepšiť tak svoju dennú rutinu v boji proti starnutiu pleti a ďalším nežiadúcim účinkom na pleť napr. po opaľovaní.


Pravdou je, že sérum s retinolom viditeľne pomáha spevniť a zmierniť vrásky. Takisto pomáha zjemniť, alebo úplne odstrániť pigmentové škvrny, či už vznikli pri opaľovaní, alebo vznikli následkom starnutia pokožky.

Mýtom je, že retinol sa má začať používať až pri viditeľnom starnutí pokožky. Produkty, ktoré pomáhajú v boji proti starnutiu pokožky, by sa mali začať používať už okolo 30 roku života.

Retinol je známy ako účinná zbraň v boji proti starnutiu pokožky, avšak nie je určená len pre viditeľne starnúcu pleť.

Sérum s retinolom – v rutine o starostlivosti o pleť

Retinol je vhodné zaradiť do rutiny starostlivosti o pokožku, aby pomohla oddialiť viditeľné prejavy starnutia a taktiež jemných liniek a vrások, straty pevnosti alebo iných prejavov starnutia pleti a pomôcť jej tak udržať mladistvý vzhľad.
Takže nebojte sa aj mladšie ročníky, so starostlivosťou o pleť je dobré začať ešte skôr ako spozorujete prvé vrásky.

Pravdou je, že retinol môže v prvých týždňoch používania mať vedľajšie účinky. Hoci retinol nespôsobuje stenčenie pokožky, stáva sa, že retinol môže spôsobovať nepríjemné pocity, ku ktorým patrí olupovanie, suchosť, napnutie a začervenanie pleti.

Vedľajšie účinky retinolu, ako začervenanie, suchosť a olupovanie, nie sú zlým znakom, v skutočnosti sa pokožka prispôsobuje účinkom retinolu a to hlavne v priebehu prvých dvoch týždňov používania.

Preto sa odporúča prvé dva týždňe používať sérum s retinolom len 2 krát za týždeň.
Nie je celkom pravda, že spolu s retinolom nemôžete používať ďalšie účinné látky. Napr. Vitamíny C, E, kyselina hyalurónová, argánový olej sa dobre dopĺňajú s retinolom.

Arganový olej ako najlepší priateľ (nielen) pre pleť

Práve argánový olej je veľmi vhodný pri nežiadúcich účinkoch retinolu. Pomáha pokožke pri vysušení. Je schopný hydratovať, regenerovať a obnovovať vitalitu pokožky, vlasov i nechtov, hĺbkovo hydratuje a vyživuje. Pleť je zamatovo hladká ihneď po aplikácii.

Poznáte všetky jeho účinky? Bojujete s akné, trápia vás suché vlasy, alebo si chcete dopriať poriadnu masáž? Arganový olej má desiatky možných využití a jednu nevýhodu: Len čo ho raz vyskúšate, už navždy prepadnete jeho zázračným účinkom.

Arganový olej dokáže nahradiť niekoľko
 kozmetických prípravkov naraz.

Argánový olej je všestranný, má hojivé účinky – vhodné na ružienku, ekzémy, akné, psoriázu, bodnutie hmyzom, slnkom namáhanú pokožku, zápaly kože a iné.

Na vlasy je argánový olej doslova výživová bomba, pomáha vracať prirodzenú vitalitu a lesk vlasov od korienkov až po končeky.

Pomáha s liečbou problematickej vlasovej pokožky. Napr. vyživuje, zaceľuje a regeneruje nechty a ich okolie, pomáha obnovovať a zahusťovať obočie, predlžovať a zahusťovať mihalnice.

Trápia vás suché a rozštiepené vlasy? A skúšali ste arganový olej? Ten totiž vyživuje vlasy po celej ich dĺžke a do hĺbky. Stačí, keď do vlhkých vlasov votriete pár kvapiek oleja a prečešete ich hrebeňom. Arganový olej zároveň ošetruje pokožku hlavy, ktorú pomáha udržiavať hydratovanú a vyživenú.

Ak vám teda na poličke v kúpeľni ešte nestojí fľaštička s čistým arganovým olejom alebo niektorý z produktov, ktorý ho obsahuje, premýšľajte o ňom.

Na tvár stačí naniesť len dve, tri kvapky. Na vlasy individuálne podľa dĺžky vlasov.
Pokiaľ obľubujete kúpele, odporúčame vyskúšať arganový olej aj do nich. Stačí pár kvapiek a pokožka bude po kúpeli hydratovaná a zamatovo hebká.

Pokiaľ máte doma pleťový krém alebo masku, môžete do nich arganový olej pridať, zvýrazníte tým ich hydratačné a revitalizačné účinky.

V závere musím podotknúť, že táto kombinácia produktov je veľmi účinná či už v boji proti vráskam, povädnutej pleti a pigmentovým škvrnám.

 

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips