Smart hodinky dokážu uľahčiť každodenný život. Ako si vybrať tie najlepšie?

Žijeme v zrýchlenej dobe, ktorá je občas náročná, no má aj mnoho výhod. Napríklad tú, že jej tempo sa odzrkadľuje aj na technologických inováciách. Súčasťou bežných domácností sú dnes už aj také výdobytky, o ktorých sme pred pár rokmi ešte ani nesnívali. Smart technológie prešli v poslednej dobe obrovským vývojom. Už ich netvoria výlučne klasické zariadenia ako smart telefóny, tablety alebo notebooky. Inteligentné alebo smart hodinky sa momentálne tešia obrovskej popularite. Ide o naozaj veľmi šikovné nástroje a okrem svojich praktických funkcií slúžia aj ako malé módne doplnky. Na prvý pohľad sa od klasických hodiniek líšia iba minimálne. Stačí sa však k nim trochu nakloniť a okamžite si všimnete, aký veľký rozdiel je medzi týmito dvoma zariadeniami.


Funkcia smart hodiniek v bežnom živote

Najprv si ujasnime, čo sú vlastne smart hodinky. Čo sa skrýva za týmto slovným spojením? Jednoduché merače času s inteligentnými funkciami alebo smart zariadenie, ktoré ukazuje aj čas a dátum?

Obidve tvrdenia sú pravdivé, ale ani jedno nie je úplné. Smart hodinky označujú čas a dátum presne tak ako tradičné hodiny, ale táto funkcia je len jednou z nespočetných ďalších v ich repertoári. Aj tie najlacnejšie inteligentné hodinky vedia toho naozaj veľa. Mnoho z nich dokáže nahradiť mobilný telefón, umožnia vám teda to, aby ste svoj smartfón nosili na zápästí. Preto smart hodinky môžu byť mimoriadne užitočné pri šoférovaní, na tréningu alebo pri iných príležitostiach, keď nechcete mať svoj telefón so sebou, v situáciách, v ktorých etiketa nepovoľuje „ťukať do mobilu“ alebo ho nemôžete vytiahnuť z tašky či vrecka, napríklad v preplnenom autobuse.


 

Je teda úplne pochopiteľné, že smart hodinky sú populárne aj medzi používateľmi bez špeciálneho záujmu o technologické novinky. Pomáhajú s časovým manažmentom, strážia zdravie, sledujú fyzický výkon a výdaj energie počas celého dňa, pre mnohých sú dokonca aj módnym doplnkom. Ich nepopierateľnou výhodou v porovnaní s ostatnými zariadeniami smart technológie je vysoká výdrž batérie (aj niekoľko dní).

Čo všetko vedia smart hodinky a fitness náramky?

Pri výbere smart hodiniek by ste si mali skôr položiť otázku: „čo všetko od smart hodiniek očakávam?“ Rozličné modely vás potešia rôznymi funkciami alebo aj ich kombináciami. U väčšiny inteligentných hodiniek nájdete nasledovné: správca hovorov, SMS, budík, kalendár, kalkulačka, hlasový záznamník (diktafón), stopky, prehrávač hudby alebo ovládanie fotoaparátu, nájdete ale aj mnohé také, ktoré majú zabudovanú kameru a fotky alebo videá ukladajú na pamäťovú kartu.

Samostatnú kategóriu tvoria smart hodinky vyvinuté pre zefektívnenie športovej aktivity, ktoré sa nazývajú fitness náramky. Tie sú mnohokrát aj vodotesné. Nasledujúce funkcie sú typické pre fitness náramky, ale majú ich už aj mnohé „klasické smart hodinky“: krokomer, sledovanie spánku, meranie tepovej frekvencie a krvného tlaku, upozornenie na pohyb alebo odpočinok. Fitness náramky teda zohrávajú obrovskú rolu v monitorovaní, analýze a navrhovaní tréningov ale aj vybudovaní zdravého životného štýlu.


 

Hranica medzi fitness náramkami a „klasickými“ inteligentnými hodinkami je v skutočnosti veľmi rozmazaná, pretože výrobcovia čoraz viac miešajú funkcie týchto dvoch typov uľahčujúc tak výber. Napríklad fitness náramok Xiaomi Mi Band 5 vás poteší vylepšeným krokomerom, meraním tepovej frekvencie, 11 športovými funkciami, ale aj zobrazením prichádzajúceho hovoru alebo riadením hudby a kamery.

Ďalšie faktory, ktoré môžu vaše rozhodnutie ovplyvniť

Vlastné osobné preferencie sú pri nákupe akýchkoľvek produktov prvoradé. Môžete si prečítať niekoľko recenzií a vypočuť si dobromyseľné odporúčania svojich známych, ak ste presvedčení o bezkonkurenčnej kvalite svojej obľúbenej značky, nakoniec sa pravdepodobne rozhodnete aj tak pre tú.

Keďže smart hodinky budú súčasťou vášho outiftu každý deň, nie je zanedbateľné ani to, ako vyzerajú. Našťastie dnes už nebudete mať problém vybrať si model, ktoré ulahodí vašim očiam. Internetový obchod mistores.sk okrem širokého sortimentu (aj) kvalitných smart hodiniek od obľúbenej značky Xiaomi ponúka aj rôzne typy remienok a príslušenstvo.


Zdroj fotiek: freepik.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips