Šetrná starostlivosť o pokožku je základ osobnej hygieny

Koža je najväčší orgán tela. Napriek tomuto faktu starostlivosť o ňu často podceňujeme. Doprajte pokožke tváre a tela všetko čo potrebuje a ona sa vám odmení…

Ako dochádza k suchej pokožke?

Akékoľvek kožné problémy sú nočnou morou pre všetkých. Zdravá pokožka je prirodzene chránená hydrolipidovým filmom, ktorý tvorí najmä voda a kožný maz. Ten nás chráni pred vírusmi, baktériami, voľnými radikálmi a slnečným žiarením. Ak je pokožka suchá, postupne dochádza k jej stenčovaniu. V tomto prípade v pokožke vznikajú “malé okienka” cez ktoré preniknú baktérie, voľné radikály ale takisto pokožka nedokáže udržať v sebe vodu. Stáva sa, že sa nakrémujete a o hodinu, či dve potrebujete opäť siahnuť po vhodnom kréme. Práve preto je dôležité pokožku správne hydratovať a posilňovať, napríklad vhodný je na to krém s vitamínom A, po ktorom je pokožka pružnejšia a vitálnejšia.

Suchá pokožka je zraniteľnejšia

Niektorí ľudia sa so suchou pokožkou už narodia, ale pokožka sa mení aj vekom. Často býva suchá u detí, v období dospievania je zas mastnejšia kvôli nadmernej produkcii kožného mazu a v zrelom veku je opäť suchšia.

Ak pokožka nemá správnu starostlivosť a je príliš suchá, nadobudne tzv. “papierový vzhľad”. Takáto pokožka poskytuje priaznivé podmienky na vznik ekzému a je náchylnejšia na tvorbu vrások. Suchá až veľmi suchá pokožka predstavuje na rozdiel od dehydratovanej pokožky chronický stav.

SOS produkt prichádza z Dánska

Zaujímavým prípravkom je krém na jazvy a strie od dánskej kozmetickej spoločnosti Beauté Pacifique, ktorý má veľmi široké využitie.

Obsahuje squalane, ktorý dodá pokožke tváre a tela potrebnú hydratáciu a zároveň slúži ako distribútor aktívnych zložiek do najspodnejších vrstiev kože.  Lanolín má  účinný hydratačný, zvláčňujúci a hojivý účinok na popraskanú a suchú šupinatú pokožku . Dokáže prenikať veľmi hlboko do pokožky a udržiavať tam vlhkosť. Glycerín pleť hydratuje a ochraňuje pred voľnými radikálmi, používa sa aj na liečbu dermatitídy. Tri rôzne estery vitamínu A regenerujú poškodené kožné tkanivo. Výťažok z jadierok čilského hrozna a Palmitoyl Tripeptide-5 spoločne stimulujú tvorbu kolagénu a regenerujú štruktúru kolagénových a elastínových vlákien.

Krém na jazvy a strie môžete použiť na správnu hydratáciu pokožky, ošetríte ním jazvy po akné, pooperačné jazvy, strie, jazvy po kiahňach či po popáleninách. Vďaka mimoriadne vysokému obsahu regeneračných zložiek ho môžete používať aj ako nočný protivráskový krém. Jedným prípravkom odstránite množstvo kožných problémov!

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips