Sú testy dTestu skutočne objektívne a výsledky pravdivé?

Recenzie a testy výrobkov sú vyhľadávané preto, aby si záujemcovia o kúpu nového spotrebiča, vybavenia do domácnosti, nábytku alebo akéhokoľvek predmetu urobili obraz o jeho vlastnostiach, parametroch a vyvarovali sa nákupu všeobecne známych šmejdov a nepodarkov. Z televíznych vstupov známy časopis dtest ponúka záujemcom zasielanie mailových spravodajov, v ktorých informuje o nebezpečných výrobkoch na trhu. Dá sa mu veriť?



Kto mal možnosť uvedené emaily čítať, musí sa zhroziť nad tým, koľko nebezpečných výrobkov sa na náš trh dostáva. Nejestvujú nijaké kontroly tovaru pri vstupe na naše územie a kontroly vykonávané na predajných miestach môžu odhaliť problémy až vtedy, keď je neskoro.

No keď som nedávno čítal výstrahu pred istou rýchlovarnou konvicou, že jej povrch môže obsluhu popáliť, zarazil som sa. Až doteraz som totiž žil v domnení, že konvica na varenie vody produkuje teplo. Toľko tepla, aby objem vody v konvici zovrel. To je dosiahol teplotu 100 °C. A pokiaľ možno rýchlo. Veď preto je to rýchlo-varná konvica. Prekvapuje snáď niekoho, že je potom konvica teplá alebo horúca? A kto normálny by chytal konvicu s práve zovretou vodou inak, ako za bezpečnú rukoväť?

Keď som mal malé deti, často počúvali od rôznych ľudí, že je niečo „žiža“. Myslíte si, že dieťa, čo ledva chodí a učí sa rozprávať, si prečítalo lexikón a celkom presne vie, čo znamená „žiža“? Tomu dieťaťu to musí niekto ukázať, vysvetliť. A keď je rodič lenivý alebo hlúpy, darmo bude dtest vypisovať maily, že pri použití rýchlovarnej konvice hrozí úraz teplom. Múdry to vie a hlúpy aj tak nepochopí.

Myslíte si, že preháňam? Pozrite sa na nasledujúce varovanie pred nebezpečnými zápalkami:

zapalky

Hlavička zápalky sa môže odlomiť a horúce časti môžu pristáť na koži užívateľa a popáliť ho.

No ja iné zápalky nepoznám, ako také, pri ktorých sa niekedy môže hlavička odlomiť a horiace časti môžu byť horúce. Aj preto skúsení fajčiari zápalky zapaľujú škrtaním smerom od seba a nie k sebe. Raz darmo, zápalky nepatria do rúk hlupákom a malým deťom. Od toho sú tu rodičia, aby im to vysvetlili. No ak sa spojí hlupák a rodič do jednej osoby, nepomôže ani dTest. Iba ak by vyvinul a dal do predaja nehorľavé zápalky 😀

lampa

Varovanie pred popálením „svieti“ aj pri popise elektrickej lampy s klipom. Lampa „sa môže“ prehriať. No jasne, aj zemetrasenie na Slovensku môže byť a dokonca nás môže postihnúť zrážka s asteroidom! Čo všetko sa môže stať!

Pri pozornom pohľade na fotografiu obalu od lampy je zreteľne vidieť informácia o povolenom príkone: Maximálne 28W. Lampa je určená pre používanie s kompaktnou (úspornou) žiarivkou. Má závit E27. Samozrejme, že keď od nej dáte bežný typ žiarovky, ako bývalo kedysi zvykom, s príkonom 60W, aby svietila dostatočne na čítanie, tak bude lampa horúca. Každá lampa! No keď ju používate v súlade s návodom a použijete úspornú žiarivku, nič nehrozí. Ako to viem? Takú lampu totiž mám. A často ju používam. S kompaktnou žiarivkou cca 20W som ju nechával svietiť niekoľko hodín. Samozrejme, že bola teplá, ale len hlupák sa na lampe popáli. Popáli vás wolframová žiarovka, popáli vás kompaktná žiarivka a popáli vás aj halogénová žiarovka. Keď si nedáte pozor, keď všeobecne nedávate pozor, keď sa správate ako hlupák.

Každý výrobok je nebezpečný, keď ho používate bez toho, že by ste používali rozum. Ako napríklad ten amík, ktorý dal sušiť mačku do mikrovlnky a potom sa čudoval, že mu zdochla.

Niekedy mám pocit, že by namiesto varovania pred nebezpečnými výrobkami malo byť všade napísané: Pozor, nebezpečný užívateľ.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips