Oplotenie pozemku a susedia: ako sa vyhnúť problémom?

Na oplotenie pozemku človek potrebuje materiál, náradie, pracovnú silu a súhlas suseda, ktorý neraz závisí od podivných vecí.

Niet nad dobrých susedov. Konštatujeme občas s manželom, hoci bývame na paneláku. Určite ste počuli množstvo príbehov o susedských vzťahoch, ktoré robia život krajším. Doslova prekvitajú. Čokoľvek potrebujete, stačí zaklopať a susedia pomôžu.

Slovenské príslovia a susedské vzťahy

Na dôležitosť dobrých susedských vzťahov poukazujú aj viaceré slovenské príslovia. Napríklad: “Lepší je sused, ktorý je blízko ako brat, ktorý je ďaleko, alebo od dobrého suseda ploty robiť netreba.” 

Naozaj? Realita je niekedy úplne iná. Susedské vzťahy vedia život riadne okoreniť a pričiniť sa o nejednu vrásku na čele. Aby tých prísloví nebolo málo, pridávam ešte jedno: “Zlý je oheň, zlá povodeň, zlé krupobitie, ale najhorší je zlý sused.” Hm, a niekedy sa predmetom sváru stane oplotenie pozemku

Nie je sused ako sused

Ešte nedávno sa kamarátka rozplývala nad tým, akých majú skvelých susedov. Posledný mesiac však o ničom inom, ako o novom plote od suseda, nerozpráva. S tým zprava sa bez problémov dohodla na tom, že pôvodný drevený plot z latiek nahradí oplotenie zo zváraného pletiva.

Vrásky na čele jej však robí ten zľava, s ktorým mali ešte pred časom ukážkové susedské vzťahy. Nový plot zo zváraného pletiva vraj už nechce. Rozmyslel si to. Že vraj starý, nevysoký drevený latkový plot mu poskytuje viac súkromia ako nové plotové pletivo. Skutočne?

Nerozumie tomu ona, nechápem ani ja. Ešte donedávna mu neprekážalo, že z okna vidí, ako kamarátka každé ráno cvičí v záhrade jogu a otužuje sa v malom bazéne. Aj jablká, redkvičku či tekvicu z vlastnej záhrady mu vedela ponúknuť, no vždy odmietol. Vraj on má radšej zemiaky. Fritované. Aj s tatárskou omáčkou.

Chcete nový plot? Dôležitý je aj zdravotný stav

Hútame obe. Pridá sa aj manžel. Hľadáme riešenie prijateľné pre všetkých. Tieniaca sieť na zváranom pletive v rolkách by mohla byť vhodnou voľbou. Aj mu to navrhla. Nesúhlasil. Prečo? Lebo on by radšej drevený plot a oplotenie domu je zložitá záležitosť. Vyžaduje si čas a peniaze. A na konci napätého susedského rozhovoru pomedzi zuby precedil, že určite bude ďalší lockdown. Kvôli nej. Lebo vakcína, lebo zodpovednosť… Pochopila. Už chápem aj ja – covid pas rovná sa nový plot. Aspoň podľa kamoškinho suseda.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips