Lopata Florabest

Lopata je základné náradie pre každého záhradkára alebo majiteľa domu. Bez lopaty sa nezaobídeme na stavbe, pri opravách domu ani v záhrade. Podľa tvaru sa lopaty rozlišujú na niekoľko typov a tiež ich dostať v rôznych veľkostiach.

Lopata-Florabest

Otestovali sme oceľovú lopatu z Lidlu, predávanú pod značkou Florabest, pri prácach okolo domu a v záhrade.



Výrobca deklaruje použitie lopaty pre všetky zemné práce a prácu v záhrade. Materiál lopaty je leštená nehrdzavejúca oceľ, odolná proti kyselinám, ľudovo nazývaná antikor. Nemyslíme si, že bežný záhradkár ju bude používať na prehadzovanie kyseliny v kryštalickej forme, ale je potrebné si uvedomiť, že zemina v záhrade alebo na stavbe môže mať rôzny stupeň pH a tiež používanie lopaty pri hádzaní napríklad vápna nezanechá na nej žiadne stopy ani pri práci v daždi. Navyše tento materiál je odolný aj voči oderu, teda pri práci so štrkom či pieskom. Rukoväť je vyrobená z jaseňa, teda je pevná, ľahká a dobre sa drží v ruke. Smerom k lopate sa kužeľovito rozširuje, teda sa v rukách pri držaní a zaberaní nešmýka. Na konci je rúčka opäť zosilnená, aby sa nevyšmykla z ruky pri horlivej práci. Predná hrana lopaty je plochá, vhodná na úpravu rovinných plôch.

Lopata-Florabest

Pri predaji je kovová časť lopaty zabalená do plastového priesvitného obalu, čepeľ lopaty je chránená nasadeným ochranným lemom. Obal obsahuje popis výrobku vo viacerých jazykoch.

Lopata-Florabest

Ak čakáte rozsiahle bezpečnostné litánie a varovania, tak na tomto výrobku nič také nenájdete. Aj keď som presvedčený, že nejaký hnidopich by určite vedel vymyslieť niekoľkostranovú bezpečnostnú príručku aj na lopatu.

Lopata-Florabest

Kovová časť lopaty je vyrobená naozaj z tvrdého a trvanlivého materiálu. Nehrozí jej zohnutie, ak sa zapriete do tvrdej kopy hliny, ani jej zodratie, keď prehádžete za vlečku štrku. Materiál nehrdzavejúcej ocele bez úhony a bez škrabancov prestál aj čistenie asfaltovej cesty od blata po traktore.

Lopata-Florabest

Krčok a telo lopaty je vyrobené lisovaním z jedného kusa, čo dáva lopate vynikajúcu pevnosť, na rozdiel od zváraných plechových lopát. Násada je do krčku pevne nasadená a obe časti sú spojené vrutom pevne, nehrozí uvoľnenie ako to býva pri klinci u lacných lopát.

Lopata-Florabest

Tvar lopaty a jej sklon sú dobre navrhnuté, človek priemerného vzrastu s ňou pohodlne môže pracovať bez známok únavy, spôsobenej zlou ergonómiou.

Lopata-Florabest

Rovná čepeľ dovoľuje začistiť povrch pri práci so sypkým materiálom a zároveň dovoľuje účinne zaboriť lopatu do akéhokoľvek materiálu. Dobre sa s ňou hádže a dobre sa nabraný materiál prenáša.

Lopata-Florabest-07

Počas práce s touto lopatou z Lidla sme nenašli žiadny problém, ktorý by nás od jej kúpy a používania odrádzal.

Lopata-Florabest

Lidl ju predáva niekoľkokrát ročne v obmedzených akciách za cenu okolo 15 eur. Cena sa môže zdať vyššia, ako u iných lopát, no na druhú stranu je zhotovená z kvalitného a pevného materiálu, takže nehrozí jej zohýnanie alebo zodratie a určite vydrží omnoho viac, ako lacné železné lopaty. Z vlastnej skúsenosti môžeme túto lopatu odporúčať pre prácu v záhrade a okolo domu.

Rozmery lopaty:

Dĺžka s rukoväťou: 160 cm
Dĺžka kovovej časti: 28 cm
Šírka kovovej časti: 25 cm
Priemer rukoväte: 40 mm



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips