Akumulátorová píla FAAS 10.8 A1

Akumulátorové píly sú vhodné tam, kde nie je prívod elektrického prúdu a súčasne potrebujeme niečo rezať a ručnou pílou by to bolo zdĺhavé. Alebo by bol problém pri práci ešte dávať pozor na elektrický kábel a pri jeho poškodení by hrozil úraz. Alebo tam, kde potrebujeme rezať len sporadicky a naťahovať predlžovačku by bolo zdĺhavé a zbytočné.

ElektrickaPila

Jednou z takých píl je výrobok značky FloraBest, predávaný u nás tiež v sieti predajní Lidl v pravidelných akciách. Ponúkaný je ako výrobok pre záhradkárov, ale využitie nájde aj v domácnostiach a dielňach domácich kutilov a je vhodný na rezanie nie len konárov a kmeňov stromov, ale zvláda aj iné materiály. Jedná sa o kmitavú pílu s kovovým pílovým listom, ktorý dovoľuje rezanie aj v neprístupných miestach špicom píly, napríklad zvonka do uzavretých priestorov.



Už samotný obal výrobku naznačuje, čo je v krabici a k čomu sa výrobok hodí. Píla s príslušenstvom je uložená v praktickom kufríku z tvrdého plastu, ktorý je v papierovom obale s popisom. Na čelnej strane je píla s nasadeným listom, vedľa je prípravok pre lepšie rezanie konárov a zobrazená je aj nabíjačka akumulátora.

ElektrickaPila-02

Na zadnej strane je píla s nasadeným prípravkom. Obal obsahuje výrazné označenia, je akumulátor je LiIon technológie a že môže byť nabitý za 60 minút. Staršie akumulátory NiCd a NiMH trpeli po pol roku až roku výrazným poklesom kapacity aj samovybíjaním, to ale pre LiIon akumulátory neplatí. Pokiaľ je píla odložená s nabitým akumulátorom, ak ju po mesiaci vyberiete z puzdra, je pripravená okamžite píliť bez potreby dobíjania. Z vlastnej skúsenosti ale odporúča, na dlhšie obdobie odkladať akumulátor nabitý len z polovice. Úplné nabitie ani úplné vybitie nie je na skladovanie vhodné a prispieva k zníženiu životnosti LiIon akumulátorov.

ElektrickaPila-05

Na bokoch papierového prebalu sú informácie vo viacerých jazykoch, nechýba slovenčina.

ElektrickaPila-06

Z popisu sa dozviete napríklad aj to, že akumulátor je trojčlánkový o napätí 10,8 V (nominálne, maximálne je 4,2 V na článok, teda 12,6V) a kapacite 1400 mAh, čo nie je žiadny výbehový typ.

Ďalším dôležitým parametrom je počet zdvihov píly, ktorý je plynule regulovateľný spúšťačom od nuly do 2700 /min. Dĺžka zdvihu je 20 mm.

ElektrickaPila-07

Pre upnutie pílového listu do mechanizmu kmitavej píly sa používa štandardný 12,7 mm (pol palcový) systém, takže nie je problém do píly kúpiť či už náhradný pílový list na drevo alebo aj iné tvary listov s inou veľkosťou zubov pre iné materiály. Vyskúšali sme napríklad pílový list na oceľ a musím povedať, že s oceľovou skrutkou M6 si píla poradila za pár sekúnd. Takže ak potrebujete rezať drevené dosky alebo plastové vodovodné rúry alebo iný materiál, je táto píla vhodná aj pre vás a nemusí byť určená výhradne záhradkárom.

ElektrickaPila-08

ElektrickaPila-09

Po odstránení papierového obalu sa objaví plastový kufrík, určený pre trvalé odkladanie a prenášanie píly s príslušenstvom. Po odistený dvoch kovových zámkov uzatvárania sa kufrík roztvorí na dve polovice, v spodnej časti sú prehľadne uložené všetky časti, pod nabíjačkou je pílový list dĺžky 15 centimetrov. Nechýba záručný list a viacjazyčný návod vrátane slovenčiny.

ElektrickaPila-10

ElektrickaPila-11

Nabíjačka obsahuje pevne upevnený napájací kábel do zásuvky 220 V s dvojvidlicou. V spodnej časti nabíjačky sú dve kontrolné LED diódy. Červená vľavo signalizuje nabíjanie, zelená vpravo nabitý akumulátor a možnosť vypnúť nabíjačku.

ElektrickaPila-12

ElektrickaPila-13

ElektrickaPila-14

Zadná strany nabíjačky má vylisované nožičky pre položenie nabíjačky na podložku tak, aby telo nabíjačky bolo vo vzduchu a neprehrievalo sa, ďalej je tu štítok so základnými elektrickými údajmi a nechýbajú aj očká na zavesenie nabíjačky na zvislú stenu na hlavy skrutiek. Rozteč skrutiek je 44 mm.

ElektrickaPila-15

Tri valcové LiIon články akumulátora sú zoradené do trojuholníka v plastovom puzdre. Abe nebolo možné akumulátor vsunúť do píly aj nabíjačky inak, ako správne a aby elektrické kontakty na seba zapadali, je plastový obal akumulátora vybavený výliskami, zámkami, ktoré presne zapadajú do nabíjačky aj píly. Skrat, prepólovanie ani strata kontaktu nehrozia a ani nemôže dôjsť k poškodeniu akumulátora, nabíjačky alebo píly.

ElektrickaPila-16

ElektrickaPila-17

ElektrickaPila-18

ElektrickaPila-19

Samotnú pílu tvorí zvonka plastový obal v záhradkárskej zelenej farbe, pričom do rukoväte sa vkladá pohonný akumulátor. Proti samovoľnému uvoľneniu je poistený červenými plastovými západkami na oboch stranách, ktoré je nutné pred vysunutím akumulátora silno stisnúť prstami.

ElektrickaPila-20

Priamo na tele píly je upevnený inštruktážny návod, ako s pílou pracovať a neublížiť si.

ElektrickaPila-21

ElektrickaPila-22

Upozorňuje na to, ako vložiť a uvolniť kovový prípravok, ktorý má uľahčiť rezanie konárov na stromoch a pridŕža pílu pri kmitaní listu ku konáru aj ako takto vybavené pílu používať.

Pokiaľ chcete tento pomocný držiak na pílu nasadiť, musíte najskôr vybrať pílový list a nasadiť ho na pílu až po nasadení prípravku. Manipulácia s listom nevyžaduje žiadne náradie, jednou rukou pootočíte doľava upevňovací krúžok, druhou vysuniete list z píly. Nasadenie listov prebieha v opačnom poradí úkonov.

pílový list

Dodávaný „značkový“ pílový list s veľkými zubmi je určený pre záhradkárov na ošetrovanie stromov, ako sme už spomenuli, polcolový upínací mechanizmus štandardných rozmerov dovoľuje použiť list ktoréhokoľvek výrobcu a na akýkoľvek materiál, čo robí túto pôvodne záhradkársku akumulátorovú pílu univerzálnym nástrojom pre dom, záhradu či domácu dielňu.

ElektrickaPila-24

Píla je vybavená pištoľovou spúšťou s plynulou reguláciou počtu kmitov, čím viac stlačíte, tým píla reže rýchlejšie. Pred tým však musíte palcom alebo ukazovákom tlakom uvoľniť na boku červenú bezpečnostnú poistku. Inak sa píla nerozbehne. Symetrický tvar píly dovoľuje jej používanie pravákom aj ľavákom.

ElektrickaPila-26
Bezpečnostný mechanizmus akumulátora.

ElektrickaPila-27
Vnútorný priestor pre akumulátor s bezpečnostnými západkami a kontaktmi.

ElektrickaPila-28

ElektrickaPila-29

ElektrickaPila-30

ElektrickaPila-31
Mechanizmus pre uchytenie pílového listu a držiak pomocného prípravku.

ElektrickaPila-32

Pomocný prípravok na rezanie konárov sa upevňuje a uvoľňuje červenou páčkou na vrchu píly. To nie sú čínske znaky, to je znázornenie pomocného držiaka 😉

ElektrickaPila-33

Pre kontrolu stavu akumulátora slúži vstavaný merač napätia vzadu na hornej strane píly. Aktivuje sa stlačením gombíka na jeho ľavej strane. Tri LED diódy, zelená – nabité, oranžová – stačí, červená – treba nabiť, ukazujú množstvo energie, ktoré máte k dispozícii. Neodporúčame používať pílu pri svite červenej LED, pretože vybitie akumulátora pod bezpečnú hranicu môže skrátiť jeho životnosť. Prílišnému vybitiu LiIon akumulátora by mala zabrániť vstavaná elektronika, ale pod záťažou (pri pílení) môže napätie akumulátora veľmi rýchlo poklesnúť.

ElektrickaPila-34

ElektrickaPila-35

Rezanie jednou rukou môže byť namáhavé, keď režete konár vysoko nad svojou hlavou, kam dočiahnete veľmi nepohodlne. Predsa len sa píla môže trochu triasť a aby ste rez mali čistý, výrobca dodáva k píle pomocný držiak s výklopnou hlavou. Nasadíte pílu držiakom na konár a otáčaním okolo kĺbu tlačíte pílový list do vetvy a pohodlne ju odpílite.

ElektrickaPila-37

ElektrickaPila-38

ElektrickaPila-39

Držiak sa nasadzuje do drážky kovového konca píly, najskôr ale musíte vybrať pílový list.

ElektrickaPila-40

Potom hornú časť držiaka nasaďte do drážky v tele píly.

ElektrickaPila-41

ElektrickaPila-42

ElektrickaPila-43

Pomocou červenej páčky držiak zaistíte proti vypadnutiu.

ElektrickaPila-44

ElektrickaPila-45

Teraz môžete nasadiť pílový list do jeho držiaka. Pootočte červený istiaci krúžok, vsuňte list a krúžok povoľte, pružina ho vráti do zaistenej polohy.

ElektrickaPila-47

Tým je píla pripravená na rezanie konárov na ovocných stromoch pri údržbe sadu alebo záhrady.

ElektrickaPila-48

Ako ilustráciu som do držiaka elektrickej píly vložil kiwi 😉 Bolo to prvé, čo som mal po ruke.

ElektrickaPila-49

Na záver niekoľko záberov z príručky na používanie elektrickej kmitavej píly FloraBest z ponuky Lidlu:

ElektrickaPila-50

ElektrickaPila-51

ElektrickaPila-52

ElektrickaPila-53

ElektrickaPila-54

Pokiaľ si neviete predstaviť, ako kmitavá akumulátorová píla pracuje, nakrútil som pre vás krátke video. Všimnite si prosím aj možnosť regulácie rýchlosti pílenia.



Keď nosíte pílu na miesta, kde nie je privedený elektrický prúd, nabíjačku nemusíte mať v kufríku a nosiť zbytočnú záťaž. Pred prácou ale nezabudnite akumulátor nabiť.

ElektrickaPila-55

Jeho výdrž samozrejme záleží od materiálu, ktorý ním režete. Pri údržbe stromkov záleží aj na tom, či je drevo suché alebo čerstvé. Hodinu práce kmitavej akumulátorovej píly dosiahnete len v optimálnych podmienkach.

Výrobca deklaruje, že je možné k píle zakúpiť aj náhradný akumulátor. Ten využijete vtedy, ak potrebujete popíliť viacej dreva či pílite tvrdé materiály, ako železo alebo iný kov, kedy materiál kladie píle väčší odpor a teda píla má zvýšený odber.


 

Neodporúčame trvale v jednom kuse zaťažovať pílu až do vybitia akumulátora. Nejedná sa o profesionálne náradie do stolárskej dielne, ale o hobby náradie. Pri prácach v domácnosti alebo na záhrade alebo domácej dielničke ale vynikajúco poslúži a je k dostaniu za dobrú cenu. Plastový obal má na exponovaných miestach čierne pogumovanie pre lepší úchop.

Hoci je dodávateľom nemecká firma, na obale je ako krajina pôvodu uvedená Čína. To ale nutne nemusí znamenať nízku kvalitu. Hmotnosť píly s akumulátorom a listom je tesne nad 1200 gramov. Dodávateľ ju odporúča na rezanie dreva do hrúbky 80 mm. Naše skúsenosti ukazujú, že je to v záhrade neoceniteľný pomocník pri úprave ovocných stromov a odstraňovaných suchých konárov a dovoľuje aj žene zaobísť sa v záhrade, ktorá je jej koníčkom, bez mužskej sily. Po výmene pílového listu je zase neoceniteľným pomocníkom aj v domácnosti pri rôznych opravách.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

26 komentárov k “Akumulátorová píla FAAS 10.8 A1”

  1. Milan píše:
    Google Chrome 41.0.2272.118 Google Chrome 41.0.2272.118 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.118 Safari/537.36

    Presne nad kupou tejto pily premýšlam. taketo niečo potrebujem. Asi to aj kupim. díky za test.

  2. WordPress 4.1.1 WordPress 4.1.1
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.1.1

    […] a pílka je pripravená na ďalšie použitie. Kompletný popis a desiatky fotografií sú na stránke Testblog.sk. Píla je vďaka výmenným pílovým listom vhodná nie len do našej záhrady, ale na všetky […]

  3. WordPress 4.4.2 WordPress 4.4.2
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.4.2

    […] sme nakoniec zo zeme dostali za pomoci záhradkárskej píly na odrezanie koreňov, malá Kordia aj Melitopolski išli zo zeme podstatne ľahšie, veď sú to […]

  4. Anton píše:
    Google Chrome 47.0.2526.83 Google Chrome 47.0.2526.83 Android 5.0.1 Android 5.0.1
    Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0.1; Lenovo TAB 2 A10-70L Build/LRX21M) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/47.0.2526.83 Safari/537.36

    Spilkousomspokojnyalechcemvedietkdemozemzohnatnahradnyakumulator

  5. Kelo píše:
    Internet Explorer 11.0 Internet Explorer 11.0 Windows 7 Windows 7
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

    no a kedy sa bude dat kupit… jar je uz tu.

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 45.0 Firefox 45.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

      To je otázka na predajcu. My sme ju len recenzovali. Na druhej strane píla sa nekupuje na jednu sezónu, takže nie je dôvod kupovať ju tesne pred tým, ako bude potrebná.

  6. Kelo píše:
    Internet Explorer 11.0 Internet Explorer 11.0 Windows 7 Windows 7
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

    ved hej, ale zisla by sa teraz 🙂

  7. WordPress 4.7.2 WordPress 4.7.2
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.7.2

    […] Nasadím na horný koniec radu hákov pod strechou krátku rýnu so záslepkou, za ňou už všetky trojmetrové kusy. Ešte ich nefixujem, potrebujem len vedieť, koľko budem rezať z posledného kusa. Poznačím si umiestnenie zberného koša aj koniec rýny, leziem dole z rebríka a vyberám si z kufríka záhradkársku akumulátorovú pílu na konáre. […]

  8. WordPress 4.7.3 WordPress 4.7.3
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.7.3

    […] a dovolí nám ísť do hĺbky. Hrubšie korene je potrebné odseknúť sekerou alebo prepíliť elektrickou záhradníckou pílkou. Keď je strom vonku, koreňový systém opatrne zbavíme zeminy. Strom tak bude ľahší na […]

  9. WordPress 4.7.3 WordPress 4.7.3
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.7.3

    […] V určený deň sme vyrazili ráno do starej záhrady vybavení rýľom aj štychárom, sekerkou aj akumulátorovou pílou na konáre (korene) a pustili sme sa do […]

  10. Ladislav píše:
    Firefox 52.0 Firefox 52.0 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

    Mám túto pílku a som veľmi spokojný.Kde sa dá objednať náhradná batéria
    Ďakujem

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 52.0 Firefox 52.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

      Po rokoch krátka výdrž batérie trápi aj mňa. Videl som ju na stránke http://www.kompernass.com/ ale ja to poriešim tak, že zoberiem modelársky trojčlánok od JETI a vložím ho do toho plastového púzdra. JETI akumulátory majú životnosť/kapacitu aj desať rokov, mám to overené vo svojich modeloch lietadiel.

  11. Slaný Pavel píše:
    Firefox 45.0 Firefox 45.0 Windows 8.1 x64 Edition Windows 8.1 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

    Dobrý den prajem.
    CHcem kúpiť akmulátorovú pílu FAAS 10.
    8 A1.Pošlite mi predfakturu o zaplatení.
    Prajem pekný deň.

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Dobrý deň

      Je mi veľmi ľúto, ale svoju pílu Vám nepredám. Rád ju v záhrade používam, vyhovuje mi aj v dielni, lebo som si dokúpil ďalšie rôzne pílové listy.

      Keď ju chcete kúpiť, skúste nejaké obchody.

  12. Jirka píše:
    Opera 51.0.2830.55 Opera 51.0.2830.55 Windows 10 Windows 10
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.186 Safari/537.36 OPR/51.0.2830.55

    V recenzi se ohledně náhradního akumulátoru odkazujete na výrobce, ale Lidl k tomuto přístroji náhradní baterie nenabízí. Je pravda, že se dá snadno repasovat svépomocí, ale pro delší práci na zahradě bez elektřiny by se hodilo mít ještě jednu v záloze. Nemáte informaci, kde náhradní příslušenství sehnat?

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      V recenzii neodkazujem ohľadne akumulátora na výrobcu, len citujem z návodu. V diskusii odkazujem na servisnú organizáciu, s ktorou majú iní užívatelia náradia z Lidlu dobré skúsenosti. Skúste tam.

  13. Jan Pelikán píše:
    Google Chrome 67.0.3396.99 Google Chrome 67.0.3396.99 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.99 Safari/537.36

    Ano pilka je to opravdu skvělá, ale a zde jsme u problému věci. V popisu jsme se mohli dočíst, že výrobce garantuje možnost náhradního akumulátoru. Bohužel jsme se ale nedověděli, kde ho lze zakoupit. A to nejen jako možnost zlepšení používání pilky, ale jako možnost pilku nadále používat po skončení funkčnosti akumulátoru. Zakoupení náhradního akumulátoru, by měla být samozřejmost. Děkuji za odpověď, která bude zajímat rozhodně více zákazníků, kteří si tuto pilku zakoupili.
    S pozdravem Pelikán Jan

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Všetci, ktorí si pozorne prečítali návod k pílke, sa dozvedeli, kde si môžu náhradný akumulátor objednať. Tento týždeň mi napríklad prišla kuriérom sada náhradného noža a adaptéra ku kosačke, ktorú sme recenzovali nedávno. Na stránke Kompernass.com kúpite akumulátor nie len k tejto skvelej pílke.
      Takže možnosť zakúpiť nový akumulátor samozrejmosť je.

  14. Jan Pelikán píše:
    Google Chrome 67.0.3396.99 Google Chrome 67.0.3396.99 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.99 Safari/537.36

    Není nad radu. Ale v tomto případě je nabízená rada, vlastně příspěvek napsaný dokonce šéfredaktorem něco jako : Mnoho slov k ničemu. Ano kdyby šéfredaktor trochu zamyslel, pak stačilo jsem přesvědčen několik slov zhruba desetina toho co napsal a všichni by věděli, co potřebují. Ovšem šéfredaktor by nebyl ve svých očích zajímavý. Takže napsal okecávání, kde vlastně nic nezdělil, ale hlavně se zviditelnil.Teď se udělá ještě mocnějším a příspěvek smaže . Jednoduše to zdůvodní „urážkou“ Nemám pravdu ? Nebo, že by napsal smysluplnou odpověď a sdělil kde se dá uvedený akumulátor zakoupit ????
    S pozdravem Pelikán Jan

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Keby sa pán Pelikán zamyslel ešte skôr, ako napíše príspevok, a prečítal si pokrme nadpisu článku aj jeho text a komentáre, ušetril by si čas písaním zbytočnej otázky aj ešte zbytočnejšieho komentára k odpovedi.

  15. Jan Pelikán píše:
    Google Chrome 67.0.3396.99 Google Chrome 67.0.3396.99 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.99 Safari/537.36

    Rád bych se ještě vyjádřil k mému příspěvku.Dodatečně jsem si povšiml v příspěvku šéfredaktora jednoho sdělení co vypadalo, něco co by mohlo být možná odkazem. Musím však sdělit, že ač nabízejí různé baterie, pak ty, co se potřebují do pilky, mezi nimi bohužel nejsou.
    S pozdravem Pelikán Jan

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Je fakt, že pre model A1 baterka nie je dostupná. Ale pre model A2 je. A je to úplne rovnaký akumulátor, len má asi väčšiu kapacitu, ako býva u tohoto producenta s postupujúcim časom zvykom. Takže prestaňte haniť kvalitný výrobok, prestaňte sa rozťahovať na tomto webe. Buď si pílu a baterku k nej kúpte a používajte, alebo sa na to vykašlite, ale nešpiňte ju. Ak máte výhrady k recenzii alebo výrobku, tak sa vyjadrite, ale drísty si nechajte pre kamarátov v krčme alebo inom vašom obľúbenom zariadení.

      • Jan Pelikán píše:
        Google Chrome 67.0.3396.99 Google Chrome 67.0.3396.99 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
        Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.99 Safari/537.36

        Dobrý den. Musím se vyjádřit k příspěvku šéfredaktora, který bezdůvodně napadá a mění význam napsaného.Já jsem nikde nenapsal, že je výrobek, pila, špatná. Naopak jsem tento výrobek chválil. Co jsem napsal, že se nikde nedá sehnat akumulátor. A nebyl jsem sám. Na tuto skutečnost se ptalo více zákazníků. Šéfredaktor odpověděl. Bohužel na uvedeném odkazu, se akumulátor nenabízí, což jsem taky sdělil. Nevím, kde šéfredaktor nakupoval, ale znovu musím sdělit, že na uvedeném odkazu akumulátor koupit nelze.
        To je bohužel nedostatek jinak kvalitního výrobku. Žádám proto šéfredaktora, aby nepřekrucoval napsané.
        Pelikán Jan

  16. šéfredaktor píše:
    Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

    Zbožňujem predajcov konkurenčného a drahšieho vybavenia, ako „nezávisle“ komentujú v diskusných fórach a pod článkami webov. Pritom nástroj ani nemali v ruke.

  17. Jan Pelikán píše:
    Google Chrome 68.0.3440.106 Google Chrome 68.0.3440.106 Windows 10 x64 Edition Windows 10 x64 Edition
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/68.0.3440.106 Safari/537.36

    co je třeba k této pilce napsat. Pilka velmi dobrá. Bohužel pouze do doby, než potřebujete nový akumulátor.Potom zjistíte opravdu problém.Největší dovozce a prodejce společnost Lídl , přesto, že v návodu sděluje, že si ho můžete zakoupit přes její servisní středisko, se k této službě pro zákazníka nechce znát.Co tedy k pilce napsat

    Pilka dobrá , Prodejce Společnost LIDL nestojí za nic, zákazníky klame, jsou jim jen k tomu, aby od této společnosti zakoupili zboží a nic dalšího je nezajímá. Špatný obchodník.

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 56.0 Firefox 56.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

      Vy si nedáte povedať. Už v minulom príspevku som vám dokázal, že zmluvný predajca náhradných dielov a servis dodáva akumulátor, ktorý do tejto píly pasuje.
      Mne je jedno, či ste taký hlúpy, že na tej stránke baterku neviete nájsť, alebo taký arogantný že klamete.

      Viete čo? Vy si o tejto píle aj jej novej verzii z tohto týždňa myslite, čo chcete a nás, ostatných spokojných používateľov nechajte na pokoji. Lebo vás označím za trolla a spammera.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips