Úložné riešenia pre študijné materiály: Ako ich usporiadať?

Na usporiadanie učebníc, kníh a skrípt neexistuje univerzálny spôsob. Dôležité je len to, aby ste boli spokojní s výsledkom a aby sa vám ľahko hľadalo to, čo potrebujete. Študenti väčšinou nemajú veľa času a práve správna organizácia učebných materiálov ho dokáže ušetriť a zefektívniť. Ako na to?

Pripravte sa na to, že ak máte naozaj veľa kníh a podkladov, celkové usporiadanie, vrátane montáže regálu či novej komody, môže trvať aj celé poobedie. Keď si však zvolíte správny systém, v ktorom sa budete orientovať, budete z neho profitovať aj v budúcnosti.

Estetické usporiadanie a poriadok taktiež dokáže zvýšiť celkovú produktivitu a chuť do učenia. Zbavte sa kopy chaosu na písacom stole a investujte do praktických úložných riešení.

Faktory ovplyvňujúce výber úložného priestoru

V prvom rade si položte niekoľko základných otázok. Koľko kníh, učebníc a skrípt vlastníte? Aký regál, komoda alebo kancelárska skrinka bude dostatočne veľká na to, aby sa do nej všetky zmestili? Kde by mal byť tento úložný priestor z pohľadu ľahkého a praktického prístupu situovaný? Aká je vaša dostupná priestorová plocha a dispozícia?

Typy úložných priestorov

Ak si už budete istí, akú veľkosť úložného priestoru potrebujete a kam ho chcete umiestniť, je potrebné priestor dôkladne vymerať a pozrieť sa, aké sú na trhu možnosti. Okrem veľkosti zvažujte aj pevnosť, odolnosť a životnosť daného nábytku(premenné determinované hlavne materiálom).

Vysoký regál s policami

Ak vlastníte viac študijných materiálov a máte k dispozícii obmedzený priestor, zvážte kúpu vysokého regálu. Keďže sa ťahá do výšky, efektívne využijete vertikálny priestor na stenách a veľká časť podlahovej plochy zostane voľná na ďalšie použitie. Zvoľte moderný industriálny dizajn alebo klasický drevený regál.

Knižnica s funkciou deliacej steny

Toto je dokonalý vynález, ktorý spĺňa dve funkcie v jednom. Ak študujete a spíte v jednej miestnosti, môže sa vám na učenie ťažšie sústrediť. Určite sa aj vám stalo to, že ste od učenia jednoducho odišli a ľahli si rovno do postele.Tento problém môžete vyriešiť deliacou stenou, resp. knižnicou, v ktorej si uložíte skriptá alebo učebnice a zároveň vytvoríte dve individuálne funkčné miestnosti.

Nástenné police

Ak ste študent, ktorý nemá veľké množstvo skrípt a veci “skladujete” skôr v online priestore, vystačíte si s menšou nástennou policou. Tieto police sú krásnym dizajnovým prvkom, ktorý izbu zútulní a nezaberie takmer žiadne miesto. Ak by vám časom pribudlo viac kníh, môžete si kúpiť ďalšiu nástennú policu podobného štýlu a umiestniť ju o niečo vyššie.

Komoda so zásuvkami a skrinkou

Ideálna pre študentov a umelcov, ktorí si chcú okrem kníh uložiť aj iné predmety. Zásuvky vytvárajú extra priestor na menšie predmety, zošity, papiere, štetce a podobne. Skrinka väčšinou disponuje aj zámkom, takže si môžete byť istý, že si nikto neprečíta váš denník. Ak máte maškrtných súrodencov, môžete si v nej zamykať aj sladkosti.

Náš tip: Myslite pri výbere úložného priestoru aj na to, že postupom času vám budú študijné materiály pribúdať. Nechajte si preto nejaký voľný priestor do budúcna, ktorý môžete zatiaľ vyplniť drobnými dekoráciami.

Usporiadanie študijných materiálov

Ak už máte vybratý vhodný úložný priestor, môžete sa vrhnúť na ďalší krok a tým je systém organizácie. Zozbierali sme informácie a vytvorili zopár praktických rád a inšpirácií, ako si môžete študijné materiály či dôležité dokumenty uložiť.

  1. Dostatok priestoru

Nesnažte sa pri organizovaní vašich učebníc a skrípt vtesnať celú zbierku do jednej police. Viedlo by to k chaotickému usporiadaniu, ktoré by vás časom frustrovalo. Namiesto toho si zabezpečte dostatočný priestor, prípadne dodatočné úložné jednotky (organizér, šanón, zásobník na papiere atď.).

  1. Metódy usporiadania

Najjednoduchšie a najefektívnejšie usporiadanie je podľa predmetov. Pred ukladaním učebníc do police si vytvorte stĺpce – vždy jeden pre konkrétny predmet. Následne študentské materiály ukladajte do políc tak, aby bolo viditeľné, kedy sú predmety od seba oddelené.

Náš tip: Môžete si vytvoriť aj farebné označenia podľa predmetov. Keď sa budete pripravovať na skúšku z matematiky, budete presne vedieť, na akom mieste sú uložené potrebné materiály.

Ak kníh nemáte veľa a máte dobrú pamäť na ich identifikovanie podľa obalu, môžete zvoliť estetický systém uloženia – knihy jednoducho usporiadajte podľa farieb a vytvorte príjemný ombre efekt.

Ak vlastníte viac kníh, odporúčame zvoliť si abecedný systém. Je to jednoduchý spôsob organizovania kníh, ktorý vám rýchlo umožní nájsť to, čo práve potrebujete.

Zdroj foto 1: FabrikaSimf / Shutterstock.com

Zdroj foto: 2: ilona.shorokhova / Shutterstock.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips