Taška na notebook Manhattan Pro 14/15,6″

Každý majiteľ notebooku sa ho snaží pri prenášaní a prevážaní chrániť. Aj keď je notebook vypnutý a pevný disk neohrozujú otrasy, tak je dobré, ak je notebook v pevnom a mäkkom obale, ktorý ho ochráni pred pretlačením od iných predmetov alebo ľudí, pred poškriabaním a nezriedka aj pri páde na podlahu, či už v miestnosti alebo za jazdy v aute alebo autobuse.

port-01

Dobrá taška na notebook navyše okrem samotného notebooku bezpečne uloží aj napájač a iné káble či myš, ale aj dokumenty či poznámkový blok. A umožní všetok svoj obsah prenášať opakovane bez rizika poškodenia obalu alebo jeho obsahu. V najrozšírenejšej veľkosti notebookov 15,6″ uhlopriečky LCD sme otestovali tašku PORT výrobcu Manhattan s označením Pro. Je určená pre notebooky od veľkosti displeja 14 palcov do 15,6 palcov.



Mnoho výrobcov dodáva tašky na notebooky z dobrého materiálu, ale spony a zavesenia popruhov na plece sú z plastu, čím degradujú celý obal. Alebo sú pevné bočné steny doplnené málo pevným spodkom tašky. Ako je na tom taška Manhattan Pro?

Manhattan

port-03

Taška s vnútorným rozmerom 410 x 290 x 50 mm pre notebook je vyrobená z polyesteru. Tak isto aj pevný ramenný popruh, ktorý je vybavený širokou a pevnou ramennou opierkou s možnosťou posúvania po páse. Háčiky na páse aj oká na brašni sú vyrobené z kovu a nemusíte sa obávať ich prasknutia po rokoch používania, čo hrozí pri plastových sponách. Ramenný popruh má možnosť zmeny dĺžky podľa postavy človeka, ktorý nosí notebook na pleci. Na jednom konci je popruh pevne prišitý k spone, na druhom má klasickú skracovaciu sponu H, tiež kovovú.

port-06

Na spodnej časti je brašňa na notebook Manhattan Pro vybavená gumovými nožičkami a pokiaľ máte v taške notebook, môžete tašku smelo postaviť na tieto nožičky a bude stáť bez rizika prevrátenia. Nožičky sú pevne spojené s dodatočnou vnútornou výstužou brašne, ktorá siaha z jedného boku cez dno až na druhý bok až po závesné oko spony ramenného popruhu. Na fotografii je táto výstuž červenej farby. Dovolím si tvrdiť, že takto dobre chránený notebook neponúka hádam žiadny iný typ brašne.

port-07

port-08

port-09

port-12

Priestor pre notebook je všitou kapsou rozdelený na dve časti, takže okrem notebooku môžete mať aj nejaké dokumenty lebo CD médiá, ak ich celková šírka je do spomínaných 50 mm. Po vložení notebooku do kapsy ho môžete upevniť popruhom so suchým zipsom na strane kapsy, aby notebook bol v taške uložený naozaj na pevno.

port-05

Druhá polovica tašky, tá smerom k telu človeka, je hrubá 30 mm a tiež je rozdelená všitou priečkou. Je určená predovšetkým na dokumenty, zošity, ale bez problémov v nej môžete nosiť DVD médiá. Na vonkajšej strany tašky je tu pevný vodorovný bezpečnostný popruh, ktorým môžete tašku fixovať k pevnému bodu v aute či v autobuse. A na vonkajšej strane je aj ďalšia kapsa na drobnosti, uzatváraná zipsom.

port-10

port-11

Na vonkajšej strane tašky je ďalšie rozmerné oddelenie na zips, ktoré siaha od jednej bočnice cez vrch až na druhý bok a v ňom sú všité textilné kapsy. Jedna je svojou veľkosťou vhodná na prenosný 2,5″ USB disk (bez obalu), hneď vedľa je kapsa pre mobil či smartphone. V strede sú kapsy na perá či USB kľúče a na kraji opäť široká kapsa napríklad pre káble. Napájač notebooku, myš štandardnej veľkosti a prenosný USB disk spolu s pevným puzdrom sa bez problémom vojdú do celej kapsy a ešte by sa tam zmestil sieťový kábel a kompaktný fotoaparát. Keďže taška je naozaj objemná, nečudo, že aj ramenný popruh a jeho kovové ukotvenie je bohato dimenzované. Hoci notebook veľkosti 15 palcov môže vážiť kolo troch kíl, takto naložená brašňa môže vážiť hravo aj päť kilogramov.

A aby tých úložných priestorov nebolo málo, úplne vpredu, pod logom „PORT“ je ešte jedna úzka kapsa uzatváraná suchým zipsom.

port-04

Vychytávok ale nájdete na tejto taške na notebook viac. Napríklad zosilnené rúčky na nosenie tašky v ruke sú vybavené magnetmi. Rúčky sú k taške našité tak, aby odstávali od seba a umožňovali tak ľahké vyberanie alebo vkladanie notebooku a príslušenstva do tašky. Aby ste ale nemali problém pri chytaní tašky a jej nosení za uchá, sú v nich magnety, ktoré pri priblížení oboch rúčok k sebe ich spoja a obe sú poslušne spolu až do chvíle, kedy ich miernym pohybom od seba neoddelíte a opäť poslušne odstávajú nabok, aby sa vám neplietli pod ruky, keď sa chcete venovať notebooku v taške a nie jej neposlušným rukovätiam.
 


 
Táto taška na notebook je vhodná pre tých majiteľov notebookov, ktorým záleží na samotnom notebooku, chcú ho chrániť pred pádom alebo v prípade pádu, pred tlakom iných predmetov na notebook a hlavne jeho displej a pre tých, ktorí naozaj prenášajú alebo prevážajú svoj notebook často a chcú mať stroj aj dáta v bezpečí. A ktorí potrebujú mať so sebou aj bohaté príslušenstvo a dokumentáciu. Za svoje peniaze dostanú naozaj kvalitný výrobok, ktorému sa nemusia báť zveriť aj naozaj špičkový notebook za príslušnú cenu.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips