Čítacia lampa na knihy Energizer

Ak radi čítate knihy alebo časopisy, tak ste problém dostatočného osvetlenia iste už riešili aj vy. Nie vždy je dosť svetla na to, aby ste dobre rozoznávali písmenká a pokiaľ si radi prečítate pár viet alebo strán zo svojho obľúbeného magazínu pred spaním, ale váš partner túto záľubu s vami nezdieľa, nie je nočná lampa vždy prijateľným riešením.

čítacia lampa

Pre také prípady sa predáva čítacia lampa, ktorú pripevníte ku knihe alebo obálke časopisu a bez toho, že by ste svetlom rušili ostatných ľudí, si môžete prečítať napínavý príbeh alebo pikošky zo sveta.



Lampa sa predáva pod značkou výrobcu napájacích batérií Energizer a predáva sa v klasickom papierovom blistri.

Energizer

Hneď na obale sa dozviete, že lampa má dva stupne intenzity osvetlenia. Ovládajú sa jedným spínačom na vrchu lampy. Prvé stisnutie spínača rozsvieti lampu na plný výkon, druhé stisnutie ho zníži na polovicu. Z toho sa dá usudzovať, že sa zapína jedna lebo dve batérie, ktoré sú umiestnené pod vypínačom, v rovnakom rameni, ako je aj osvetľovacia dióda bielej farby. Podľa obalu je „dosah“ svetla lampy až jeden meter. Takú vzdialenosť sme neskúšali, úplne nám stačilo overiť, že pripnutá lampa dostatočne osvieti aj na vzdialenosť svojich ramien, čo je asi 12 cm, dĺžka jedného ramena je asi 10 cm. Preto „asi“, že sa jedná v strede o pružný oblúk.

Prišlo by nám samozrejmejšie zapínať lampu najprv na polovičný výkon a až na druhý raz na plno. No na druhej strane by silná intenzita svietila tesne pred vypnutím lampy cyklickým spínačom. Z praxe môžeme napísať, že na čítanie stačí aj nižšia intenzita osvetlenia stránok.

Z obalu sa tiež dozvieme, že svietivosť je až 31 hodín, predpokladáme (po znalostiach z marketingu výrobcov a predajcov), že sa jedná o výdrž čítacej lampy pri svietení polovičným výkonom.

lampa

Zadná strana blistra obsahuje spústu návodov na použitie a bezpečnostných pokynov v rôznych jazykoch. No márne sme hľadali značku SK

slovenčina

Až pri značke SL sme našli upozornenie v našej materčine s tým, že lampu nemáme jesť, lebo nás popáli. Na obale na jeho vrchu vpravo svieti nápis Made in China (žiadne prekvapenie, však?), mali by ich tam naučiť rozdiel medzi Slovinskom a Slovenskom…

blister

Na zadnej strane blistra je perforácia, ktorá uľahčuje vybratie lampy z púzdra. Stačí zabrať nechtom, potiahnuť a lampa je vonku. Žiaľ, také jednoduché už to nebude pri uvádzaní lampy do prevádzky.

poistka

Aby nedošlo ani k náhodnému vybitiu batérií, býva zvykom vo väčšine spotrebičov vložiť vo výrobe nevodivú vrstvu medzi batériu a elektrické kontakty prístroja. Kým vo väčšine prístrojov stačí za vonkajší jazýček jednoducho zatiahnuť, v prípade tejto čítacej lampy musíte zobrať malý krížový skrutkovač, povoliť kryt batérií a tak izolačnú podložku vybrať. A znova kryt zaskrutkovať. Našťastie postup je vyobrazený na zadnej strane blistra, v ktorom sa lampa Energizer predáva.

popis

Ku knihe alebo časopise sa lampa pripína štipcom s logom výrobcu. Aj keď má lampa s batériami hmotnosť len 35 gramov, na tenkých obálkach časopisov drží veľmi zle a spolu so stránkami sa ohýba.

štipec

Na hrubých obaloch kníh naopak drží veľmi dobre a pre svoju nízku hmotnosť nijako neprekáža. Len si musíte po prečítaní dvoch strán pri otáčaní listov lampu zložiť a potom opäť pripnúť ku knihe. Správny uhol lampy k stránkam si ľahko nastavíte, pretože lampa má v strede pružnú časť, umožňujúcu nastaviť potrebný uhol oboch ramien tak, aby vám svetlo LED diody svietilo presne tam, kam potrebujete.

lampa

Túto čítaciu lampu využijete nie len pri čítaní pred spaním alebo pri slabom celkovom svetle či už večer v obývačke alebo kdekoľvek cez deň, ale napríklad tiež vtedy, ak radi čítate napríklad pri ceste nočným autobusom alebo vlakom. Len nesmiete zabúdať na jej celkovú výdrž a na to, že bez skrutkovača v nej batérie nevymeníte. Je to prinajmenšom čudné, pretože je mnoho prístrojov, ktoré sú napájané gombíkovými batériami typu CR2032 a batérie sa dajú vymeniť aj bez použitia náradia.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips