Kvalitné náradie pod novou značkou

Pri každej práci s materiálom, ako v hobby ponímaní tak aj pri profesionálnej činnosti, je dôležité používať správne a kvalitné náradie. Delenie materiálu a spojovanie dielov je s ním nie len presné, ale aj rýchlejšie.

Samozrejme druh použitia má priamy vplyv na životnosť náradia a preto sú rozdiely v náradí pre domácich kutilov a pre profesionálov. V obidvoch kategóriách zaujíma významnú priečku náradie značky Hitachi.

Najmä akumulátorové náradie zaznamenalo v poslednom období výrazný rozmach. Veľký podiel na tom má masové využívanie LiIon technológie nabíjacích batérií. Tie už netrpia pamäťovým efektom, výrazne sa predĺžila ich životnosť aj schopnosť dodávať vysoký prúd. Pohodlnosť používania podporuje aj rýchle nabitie, kedy už vybitá batéria neznamená niekoľkohodinovú prestávku alebo ukončenie práce.

Technologický rozvoj sa odzrkadlil aj zmene názvu. Náradie Hitachi sa dnes volá HiKOKI. Nový názov HiKOKI vychádza z anglického slova „high“ odkazujúceho na kvalitnú technológiu a japonského slova „koki“, ktoré znamená „priemyselné stroje“.

A čo prináša nový názov a nové technológie bežnému užívateľovi?

Napríklad univerzálna multifunkčná napájacia súprava BSL36A18 Multi Volt prináša niekoľko zlepšení naraz. Pri napätí 36 voltov má nadštandardnú kapacitu 2,5 Ah a vstupný výkon 1 080 W, pri 18 V potom 5 Ah. Rozmery a hmotnosť má pritom prakticky rovnaké ako má klasická 18-voltová batéria.
S rýchlonabíjačkou UC18YSL3 sa nový akumulátor nabije doplna len za 32 minút. Kompatibilné sú s ním však všetky typy nabíjačiek HITACHI Power Tools/HiKOKI. Unikátna technológia umožňuje využitie 36-voltových lítium-iónových akumulátorov aj pre náradie s 18V napájaním. Jednotka dokáže rozpoznať, či napája 18 alebo 36-voltové zariadenie a podľa toho automaticky nastavuje napätie. Jeden akumulátor tak možno použiť pre širšiu škálu náradia, nielen triedy 18V.

A tak akuskrutkovač DS36DA funguje v režime napájania 18 V a okružná píla C3606DA si z akumulátora berie 36 V. Pretože dokáže rezať aj veľmi tvrdé materiály, je napájanie vyšším napätím výhodou. Prúd je pri ňom nižší, menšie je zohrievanie akumulátora, čo má pozitívny vplyv na jeho životnosť. Pritom nabíjanie je vďaka kombinovanému napätiu rýchlejšie až o 20%. A náradie samo určuje, aké napätie bude použité, užívateľ nemusí nič prepínať a nastavovať.

Bez káblov a bez hadíc

Napájanie akumulátorom dovoľuje pracovať s ručným náradím aj na miestach, kde nie je k dispozícii elektrický prúd. Alebo kde by káble prívodu elektriny či hadice pneumatického náradia zavadzali. Napríklad pri prácach na streche musíte do hmotnosti náradia započítať aj hmotnosť prívodu. Preto s akumulátorovou klincovačkou NR1890DBCL budete strechu robiť oveľa ľahšie, menej sa narobíte a skôr prácu skončíte.

Na trhu je množstvo značiek náradia a záleží len na vás, či dáte prednosť nízkej cene alebo je pre vás dôležitá spoľahlivosť, vysoký výkon a dlhá životnosť a dôverujete osvedčenej kvalite.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips