Mlynček na soľ Tescoma Virgo

Aj deti vedia podľa rozprávky, že soľ je nad zlato. V kuchyni sa bez nej nezaobídeme pri príprave žiadneho pokrmu. Ak nechceme kupovať soľ s prídavkom kyanidu (aby sa namletá soľ nezlepila do veľkého balvanu), tak nám ostáva kupovať soľ len v malých množstvách a častejšie a dávať pozor, aby nám v kuchyni nenavlhla.

MlyncekNaSolVirgo

Alebo si zaobstarať mlynček na soľ, do ktorého vsypeme hrubozrnnú soľ, ktorá nie je taká náchylná na hrudkovanie, a do pokrmu si namlieť vždy potrebné množstvo soli. Mnohí výrobcovia ponúkajú jednorázové mlynčeky, ktoré dostať už s náplňou soli. My sme otestovali mlynček samotný s možnosťou opakovaného naplnenia. Ako funguje a ako sa s ním pracuje, teda solí?



Mlynček na soľ Virgo od Tescomy sa predáva v efektnom tvrdom priesvitnom obale, čo má naznačovať jeho exkluzivitu a vysokú kvalitu. Aj cena mlynčeka je oproti hypermarketovým konkurentom dosť vysoká. Na druhej strane výrobca svojmu produktu zjavne verí, keď ponúka trojročnú záruku.

MlyncekNaSolVirgo

Mlynček Na Soľ Virgo

Z obalu sa dozvieme, že sa jedná o mlynček na soľ o výške 16 cm a s trojročnou zárukou. Telo mlynčeka je zhotovené z priesvitného materiálu, jedná sa o lesklý a tvrdý plast. Vo vnútri je uložený papier s vyobrazením soli. Vypĺňa valcový priestor pre soľ.

MlyncekNaSol

Mlynček Na Soľ

Zvonka sa nádoba mlynčeka v dolnej časti rozširuje, čo uľahčuje jej držanie. V praxi musíme občas použiť solničku, aj keď máme nie najčistejšie ruky, takže aj v mastných rukách sa nám bude solnička od Tescomy dobre držať.

Vrch solničky, ktorým, krútime pri mletí soli, je tiež rozšírený.

MlyncekNaSolVirgo

MlyncekNaSolVirgo07

Samotný mlynček je podľa návodu vyrobený z keramiky, preto si môže dovoliť výrobca poskytovať na mlynček záruku tri roky. V lacných solničkách je tento kus vyrobený z plastu a nezriedka vydrží menej, ako zásoba soli v mlynčeku. Mechanizmus je dostatočne vysoko na to, aby sme mohli solničku postaviť na stôl alebo poličku a prípadné nečistoty sa zo stola do mlynčeka nedostali.

V priesvitnom obale je okrem mlynčeka naskladaný aj viacjazyčný popis výrobku a návod na použitie. Z neho vyplýva, že sa rovnaký mechanizmus predáva aj ako mlynček na soľ, aj ako mlynček na korenie.

MlyncekNaSol Tescoma

Mlynček Na Soľ Tescoma

Používanie mlynčeka je veľmi jednoduché. Stačí naplniť soľou a po jej spotrebovaní opakovane doplniť. Najskôr mlynček otvoríme. Na vrchu mlynčeka odkrútime proti smeru hodinových ručičiek kovovú čiapočku, ktorá dosadá na závit vnútornej hranatej osi, poháňajúcej spodný keramický mlynček.

MlyncekNaSolVirgo

Zložíme kovový klobúčik-ozdobnú maticu, vyberieme vrchnú otočnú časť a pri prvom použití aj papierovú vložku.

MlyncekNaSolVirgo

Do valcového vnútra nasypeme soľ, podľa návodu nie do plna, najviac do troch štvrtín objemu. Nasadíme vrchnú otočnú časť mlynčeka, aby jeho osadenie zapadlo do valcovej časti spodného dielu a nasadíme ozdobnú maticu na závit a zatiahneme, s citom. Silou pritiahnutia vieme v určitom malom rozsahu regulovať veľkosť zŕn namletej soli.

Pri používaní mlynčeka podľa potreby povolíme alebo pritiahneme kovovú maticu na vrchu mlynčeka. Hoci na prvý pohľad môžeme mať pocit, že je závit voľný, mlynček melie dobre a počas prvých dní používania sa matica nepovoľuje. Samozrejme, že by bolo vhodnejšie, keby závit na hranatej tyči alebo matici bol vyrobený tesnejšie, prípadne obsahoval ako samoistiace matice plastovú tesniacu vložku.

MlyncekNaSolVirgo12

Na fotografii je v mlynčeku Tescoma nasypaná farebná himalájska soľ, ktorá dobre dokumentuje, ako je vnútorný objem mlynčeka výrazne nižší, ako vonkajší objem tela mlynčeka.

MlyncekNaSolVirgo

V závislosti od toho, ako často mlynček budete používať a koľko soli na jedno namletie spotrebujete, bude aj nutné často mlynček dopĺňať.

MlyncekNaSolVirgo

Tescoma mlynček na soľ melie aj hrubozrnnú soľ na malé zrniečka. Po skončení mletia môžete mlynček smelo odložiť, ďalšie zrnká z neho na stôl či poličku už nepadajú.

Prvý dojem z používania mlynčeka Virgo je dobrý a manipulácia s ním je výrazne lepšia, ako s jednorázovými mlynčekmi, predávanými už s náplňou soli. Výhradu máme len k nezaistenému a voľnému závitu v hlave mlynčeka a k zbytočne malému vnútornému objemu mlynčeka.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips