Kinder čokoláda tyčinky z mliečnej čokolády

Sladkosti a čokoládu obľubuje veľa ľudí a veľa detí. Kúpiť ich nie je problém, sú ich plné obchody. A aj reklamy v televízii alebo časopisoch nám podchvíľou ponúkajú nejakú dobrotu.

Spoločnosť Ferrero patrí k výrobcom najobľúbenejších pochúťok pre deti aj dospelých. Otestovali sme jeden z jej výrobkov, čokoládové tyčinky z mliečnej čokolády.



V pestrofarebnej papierovej krabičke vo „firemných“ farbách sú zabalené štyri kúsky tyčinky, každá o hmotnosti 12,5 gramu. Na obale je uvedená energetická hodnota jednej tyčinky aj sto gramov výrobku (dvoch balení). Mnoho ľudí považuje tento údaj za dôležitý z hľadiska zdravej výživy, oveľa dôležitejšie je ale to, z čoho je pochúťka vyrobená. To rozhoduje nie len o energii, ktorú do tela príjmeme, ale aj o látkach, s ktorými si telo musí poradiť.

Myslíte si, že čokoládová tyčinka z mliečnej čokolády sa skladá z mlieka a čokolády?

zloženie Ferrero Kinder čokoláda

Zloženie tohto výrobku je uvedené na druhej strane obalu. Hoci je Ferrero čokoládová tyčinka vyrobená v Poľsku, informácie na krabičke sú v rôznych jazykoch a slovenský popis je na prelepenej samolepke.

Kinder čokoláda zloženie

Zistíte, že okrem sušeného mlieka a kakaovej hmoty aj masla je v tyčinke aj dosť cukru, sójový lecitín aj aróma. Nedá sa povedať, že by sa jednalo o látky škodlivé, ale ak je na sto gramov výrobku viac ako 53 gramov cukru, neviem či je správne nazývať to čokoládou s mliečnou náplňou.

V krabičke ja každá tyčinka zabalená v osobitnom papierovom obale.

čokoládová tyčinka Kinder Ferrero

Pod ním sa skrýva tvarovaná tyčinka svetlo hnedej farby.

svetlo hnedá čokoláda

Mnoho ľudí bude tvrdiť, že mliečna čokoláda je zdravšia, ako tmavá horká. Horká nie je tak sladká, lebo pri tom množstve kakaa, ktoré sa musí pri jej výrobe použiť, neostáva miesto na cukor a iné látky. Osobne svetlo hnedej čokoládovej hmote nedôverujem.

Prierez Kinder čokolády Ferrero

Na priereze vidno rozloženie polevy z mliečnej čokolády a vnútro tyčinky s cukrom.

vnútro Kinder čokolády Ferrero

Po zahryznutí ucítite najprv sladkú chuť, potom charakteristickú chuť čokoládových polev, známu aj z vianočných kolekcií alebo mikulášskych figúrok či veľkonočných zajacov. Záleží od vašich preferencií, či takúto chuť vyhľadávate alebo ju nemáte radi.

Tak isto si musíte sami zvážiť, či takáto potravina je tým pravým pre vašu výživu alebo pre výživu vašich detí. Množstvo cukru a minimum kakaa nie je najlepšou kombináciou pre pravidelné jedenie. Ak dávate deťom pochúťky skôr výnimočne, ako každodenne, určite im nechýbajú žiadne zo základných stavebných látok, potrebných pre ich vývin. V malom množstve sladkosti a pochúťky môžu byť deťom aj dospelým odmenou aj stimuláciou.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips