Heatkeeper reflexná fólia za radiátor

Náklady na vykurovanie predstavujú významnú zložku ceny bývania v rodinnom dome aj v paneláku. Každá malá úspora energie predstavuje vo finančnom vyjadrení v ročnom vyúčtovaní významnú sumu.

heatkeeper

Okrem veľkých investícií do zateplenia domu alebo efektívnosti dodávky energie môžeme docieliť úspory na teple aj drobnými vylepšeniami v byte. Napríklad reflexnou fóliou za každým radiátorom, ktorú si ľahko namontujeme sami.

Po rozhodnutí inštalovať odraznú fóliu za radiátor si musíte zvážiť, či namontujete lacnú a nekvalitnú fóliu s nízkou životnosťou alebo vám ide o dlhodobú úsporu a preto zvolíte kvalitné materiály.

Reflexná fólia Heatkeeper ze zložená z viacerých vrstiev, aby ponúkla ruka v ruke vysoký výkon aj odolnosť voči poškodeniu a slúžila veľa rokov. Samotná reflexná fólia je z vrchu chránená odolnou krycou vrstvou, ktorá chráni reflexnú vrstvu pred poškriabaním najmä pri čistení radiátorov aj fólie, teda chráni ju pred znížením odrazivosti. Zadná nosná vrstva je tvarovo vyrobená tak, aby na jednej strane podporila odrazivosť reflexnej vrstvy a súčasne vytvárala tepelnoizolačnú vrstvu, ktorá ďalej znižuje straty tepla vo vykurovanej miestnosti.

foliazaradiator

Súčasťou balenia fólie Heatkeeper je aj obojstranne lepiaca páska pre upevnenie fólie na stenu. Nič iné už pre montáž nemusíte kupovať ani hľadať v domácej dielni.

Veľký panel fólie je rozdelený na menšie časti a pomocou perforácie z výroby je možné ľahko odthrnutím prebytočnej časti celú fóliu zmenšiť alebo rozdeliť na dve časti a nalepiť diely vedľa seba. Ani jeden kus fólie tak nepríde nazmar a nemusíte sa báť, že vám dodávaný panel nebude pasovať za vaše radiátory.

folia

Veľkosť panelu je 580 x 450 mm a hrúbka 8 mm. V jednom balení dostanete päť, desať alebo dvadsať fólií, podľa toho aké balenie si kúpite. Pritom päťbalenie by malo vystačiť na dva radiátory, samozrejme od závislosti, aké veľké radiátory máte v byte inštalované. Balenie desiatich kusov je určené pre 4 až 5 radiátorov, teda malo by stačiť na jeden panelákový byt. Pritom nie je rozhodujúce, aký druh radiátora máte inštalovaný, fólia funguje so všetkými typmi.

Fólia za radiátor Heatkeeper šetrí teplo tak, že odráža vyžiarené teplo z radiátora do steny za ňou späť do miestnosti a súčasne uvoľňuje teplo do prúdu vzduchu medzi ňou a radiátorom. Stena za radiátorom tak nie je zohrievaná a nedovádza teplo väčšinou von z budovy. Teda všetka tepelná energia, ktorá bola do bytu privedená potrubím, a za ktorú ste zaplatili, je plne využitá na vykurovanie izieb a nestráca sa v stavebnej konštrukcii.

heatkeeper

Montáž fólie na stenu je veľmi jednoduchá a rýchla a zvládne ju aj menej zručný človek. Stačí fóliu nadeliť na rozmery, vhodné za radiátor, otrieť pre istotu stenu od prachu, nalepiť dodanú obojstrannú pásku na fóliu a po priložení na stenu za radiátor pritlačiť fóliu k stene. Šetriť teplo tak môžete doslova niekoľko minút po tom, ako ste rozbalili balíček s fóliou. Vrchná krycia vrstva chráni reflexnú časť pred poškriabaním, takže nemusíte byť prehnane opatrný. A súčasne pevná a rovná fólia uľahčuje jej zameranie aj prilepenie za radiátor bez obavy, že ju nalepíte krivo alebo že budete mať s jej upevnením problémy. Drží okamžite, netreba ju fixovať a čakať, kedy lepidlo zaschne.

Bez zmeny teploty vody v radiátoroch a bez zvýšeného odberu energie dokážete pomocou fólie Heatkeeper zvýšiť teplotu vzduchu v miestnosti alebo pri nezmenenom nastavení termostatických ventilov a pri rovnakej tepelnej pohode znížiť náklady na vykurovanie odstránením strát.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips