Čaká vás rekonštrukcia kúpeľne? Obkladačkám venujte osobitú pozornosť

Nové trendy prichádzajú, staré odchádzajú, a chcete, či nie, do veľkej miery vás ovplyvňujú. Kompasom pri výbere obkladačiek do kúpeľne však bude aj tak váš vlastný vkus a štýl. Je celkom možné, že pred rekonštrukciou tejto dôležitej časti bytu budete nerozhodní, zmätení a nebudete vedieť, či vaše predstavy o vizuálnej stránke kúpeľne sú správne. Máme niekoľko tipov, ako predísť takémuto myšlienkovému chaosu.


Majte jasný plán

Ak sa chystáte vymeniť kus nábytku v obývačke, neurobíte to z jedného dňa na druhý. Viete, že stojíte pred rozhodnutím, ktorý ovplyvní určitú oblasť vášho života a celkovú pohodu. Zvažujete nielen estetickú, ale aj praktickú stránku, k týmto dvom sa pridajú aj ďalšie faktory, ako napríklad financie. Výmena obkladačiek v kúpeľni si ale vyžaduje ešte jasnejší plán a dôkladnejšie rozhodovanie.

Zoberte si čistý papier. Na jednu stranu si napíšte svoju vlastnú víziu, to, ako vyzerá vaša vysnívaná kúpeľňa. Samozrejme, nemusíte sa spoliehať výlučne na vlastnú fantáziu, môžu vám pomôcť rôzne kúpeľňové inšpirácie. Druhá strana bude patriť realistickejším skutočnostiam, ktoré vašu ideu môžu v určitej miere modifikovať. Takto budete rešpektovať aj to, po čom túžite, ale aj to, čo si môžete dovoliť.

Tento malý domáci projekt by určite mal obsahovať odpovede na nasledovné otázky:

1. Aký máte finančný rozpočet, resp. koľko ste ochotní do renovácie kúpeľne investovať?

2. Kedy chcete začať, aký máte deadline a koľko času máte k dispozícii?

3. Budete potrebovať aj majstrov alebo všetky úpravy zvládnete svojpomocne?

4. Ak by sa vaša kúpeľňa stala na pár dní nepojazdnou, na koho by ste sa mohli obrátiť? U koho by ste sa mohli osprchovať napríklad?

5. Čo vám na vzhľade a kvalite starej kúpeľne (starých obkladačiek) vadilo najviac? Ktorým vlastnostiam sa chcete tentokrát určite vyhnúť?

Obráťte sa smelo aj na odborníkov. Nezabudnite na to, že vaša odvaha klásť otázky môže ušetriť nielen čas a peniaze, ale aj stresy a starosti v budúcnosti, ak sa vám niečo neskôr pokazí alebo ak zabudnete na nejaký dôležitý krok rekonštrukcie.


 

Inšpirujte sa

Zdroje inšpirácie môžete nájsť skoro všade. Nemáme na mysli iba blogy, kreatívne stránky na sociálnych sieťach, magazíny alebo knihy zamerané na interiérový dizajn. Nápady hľadajte aj mimo virtuálneho sveta. Ak máte nejakého známeho alebo rodinného člena, ktorý s prerábkou kúpeľne má skúsenosti, vypýtajte si od neho užitočné rady, tipy a triky. Ak sa vám niečo zapáči, napríklad počas náhodnej návštevy kúpeľňového štúdia, zapíšte si to (ideálne je mať všetky nápady na jednom papieri alebo v jednom poznámkovom bloku).

Najviac inšpirácií nájdete pravdepodobne na stránkach internetových obchodov špecializujúcich sa na obklady, dlažby, kachličky a podobné produkty. Navštevujte overené portály, ktoré svoju ponuku neustále aktualizujú a dopĺňajú. Ak sa pozriete napríklad na sortiment kachlickovo.sk, pravdepodobne budete príjemne prekvapení a zistíte, že obkladačky do kúpeľne sú samostatný svet interiérového dizajnu. Veď už len spomínaný portál vám ponúka farebné spektrum vzhľadu:

• imitácia dreva,

• imitácia mramoru,

• imitácia betónu,

• imitácia kameňa,

• moderná,

• 3D,

• luxusná,

• lesklá,

• matná,

• vintage,

• vzorovaná.

Nezabudnite, toto je len vizuálna stránka, ktorá by, ideálne, nemala byť na úkor kvality a praktickosti. Premyslite si aj to, aký materiál by vám vyhovoval najviac (existujú obkladačky keramické, sklenené, plastové, z kameňa, korkové…), akej veľkosti (čím väčšie, tým menej škár a tým menšie nároky na čistenie), farby. Kachlickovo.sk svoju ponuku filtruje aj podľa toho, či sa vaša kúpeľňa nachádza v byte, v dome alebo podkroví.


 

Ako zvoliť farbu?

Pri výbere prevládajúcej farby kúpeľne najskôr definujte náladu, atmosféru, ktorú chcete dosiahnuť. Musíte zvoliť iné farby pre vytvorenie upokojujúceho, relaxačného prostredia a iné pre extravagantnú kúpeľňu, ktorá pripomína možno skôr štúdio.

Niet pochýb o tom, že základnou (no nie jedinou) farbou kúpeľne je biela. Predstavuje čistotu a hodí sa takmer ku každému štýlu, pretože na bielej základnej farbe je možné vytvoriť rôzne kombinácie a variácie.

Napríklad, ak zvolíte biele obklady, hravo navodíte veselú atmosféru oranžovými a/alebo zelenými doplnkami. Ďalším variantom môže byť aj použitie uterákov ako súčasť dizajnu. Čierne v bielej kúpeľni vytvoria čistú, modernú a elegantnú atmosféru.

Pre extravagantný nádych zvoľte kombináciu červenej a čiernej, ozdoby s nezvyčajným dizajnom, zrkadlá, prípadne farebné osvetlenie. Ak chcete „odvážnu“ kúpeľňu, fialová môže byť tiež perfektnou voľbou.

Zdroj fotiek: freepik.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips