Sprchový kút s vaničkou alebo bez?

Rozhodli ste sa vynoviť kúpeľňu a chcete si dať sprchový kút? Vyznať sa v naozaj širokom výbere môže narobiť vrásky nejednému človeku. Okrem tvaru sprchového kútu a jeho konštrukcie sa musíte rozhodnúť aj medzi sprchovou vaničkou a sprchovým žľabom.


Sprchovaním ušetríte množstvo vody, preto väčšina ľudí vymieňa v kúpeľniach vane za sprchové kúty. Ak ste sa rozhodli zaobstarať si sprchový kút s vaničkou čaká vás ďalší výber, ktorý sa týka konkrétne vaničky. Tá môže byť zhotovená z rôznych materiálov. Každý z nich vás niečím zaujme, každý má nejaké klady ale aj zápory.

Akrylát

Akrylát je pomerne krehký materiál, ktorý sa môže ľahko zlomiť. Z toho dôvodu v akrylátových sprchových vaničkách nájdete aj sklolaminát a niekedy aj drevotriesku. Ide o najbežnejší a aj najlacnejší typ vaničiek s akým sa na trhu môžete stretnúť. Vaničky sú odolné voči obitiu a keď na ňu stúpite necítite chlad (ako pri keramike).

Keramika

Hrúbka keramických vaničiek je cca 7 cm takže tento typ je odolný voči prelomeniu, vyniká farebnou stálosťou a je odolný voči poškriabaniu. Keramika je ale na dotyk studená a chladná a jej povrch je náchylný na odbitie.

Tvrdený polymér

Vaničky z tvrdeného polyméru nájdete aj pod skratkou SMC. Tento typ je takmer porovnateľný s akrylátovými sprchovými vaničkami. Má podobnú tvrdosť a na dotyk je tento materiál celkom teplý (nechladí tak ako keramika). Tvrdený polymér je ale menej pružný, takže nehrozí, že sa tak ľahko zdeformuje či praskne. Výhodou je aj ich jednoduchá montáž. SMC vaničky stačí len inštalovať na nožičky do integrovaných závitov priamo vo vaničke.

Mramor

Mramor vyniká pevnosťou. Sprchové vaničky z mramoru sa vyrábajú zo zmesi kameninovej drte a polyesterovej živice. Tento typ vaničiek tak ľahko nepraskne, sú pevné a odolné voči poškriabaniu. Nevýhodou je ich vyššia cena.

Plech

Vaničky zo smaltovaného plechu sú najchladnejšie. Aj keď je to ich mínusom majú viac plusov. Sú odolné voči poškriabaniu, odolné voči odbitiu a prelomeniu a vydržia vám naozaj dlhý čas.

Či už hľadáte dizajnové kúsky alebo bežnú sprchovú vaničku poobzerajte sa na HeavenShop. Nájdete tu bohatú ponuku nie len sprchových kútov a vaničiek ale všetkého čo do kúpeľne potrebujete.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips