Sprchová hlavica s úsporou vody

Kúpeľňa je bežnou súčasťou každého bytu a každého moderného domu. Rovnako tak ako je sprchovanie bežnou súčasťou našej hygieny tela. A na hygienu spotrebujeme v priebehu roka značné množstvo pitnej vody z vodovodu. Preto takmer každého zaujímajú možnosti úspor aj v kúpeľni.

usporna_sprchova_hlavica_basic-4-7_l_min

Otestovali sme úspornú sprchovú hlavicu Basic s obmedzením prietoku vody. Oplatí sa ju kúpiť aj do vašej domácnosti a akým spôsobom vlastne dokáže vodu na sprchovanie šetriť?

Jedným zo spôsobov, ako znížiť spotrebu vody, je miešať do vody vzduch. „Bublinkavá“ voda pri sprchovaní má rovnaký účinok, ako plný prúd vody. Pri sprchovaní si rozdiel nevšimneme, šampón je opláchnutý rovnako. Sprchová hlavica BASIC je konštruovaná práve tak, že pri prúdení vody cez ňu prisáva vzduch a perlí vodu. Pre niekoho môže byť zvuk, ktorý pri plnom prúde vody a vzduchu vzniká, nezvyčajný.

usporna_sprchova_hlavica_basic

Perlivé prúdy vody sú rozprestrené na hlavici o priemere 10 cm. Celá koncovka sprchy je vyrobená z plastu, takže aj keď na pohľad pôsobí robustne, ľahko sa drží v ruke. Plast je pokrytý kovovo lesklým povrchom, pripomínajúcim chróm.

usporna_sprchova_hlavica_basic

Na sprchovú hadici sa hlavica pripája bežným závitom o priemere 1/2″ a výmena starej sprchovej hlavice za úspornú trvá naozaj krátko. Po odskrutkovaní starej hlavice vyberiete tesnenie, ktoré býva otlačené a použijete nové, dodávané spolu s hlavicou.

usporna_sprchova_hlavica_basic-4-7_l_min-05

Súčasťou konštrukcie sprchovej hlavice Basic je aj obmedzovač prietoku vody. V závislosti od tlaku vody v potrubí, čo ovplyvňuje aj výška podlažia nad prízemím, sa prietok v bežnej sprchovej hadici pohybuje v rozmedzí 10 až 12, prípadne 15 litrov za minútu. Čo pri sprchovaní takmer nikdy nevyužijeme, len zbytočne odteká voda do odpadu. Táto sprchová hlavica obmedzuje prietok na hodnotu 4 až 7 l/min, podľa aktuálneho tlaku vody, a teda aj pri plnom pustení batérie v kúpeľni púšťa sprchová hlavica len nevyhnutné množstvo vody na sprchovanie.

usporna_sprchova_hlavica_basic-obal

Úsporná sprchová hlavica Basic sa predáva v kartónovom obale s potlačou a priložený je aj tlačený viacjazyčný návod na použitie, slovenčina nechýba. Basic úsporná sprchová hlavica je vhodná pre sprchovanie z ruky aj pri použití držiaka sprchy na stene.

Ak hľadáte možnosti úspory vody v kúpeľni, môže byť úsporná sprchová hlavica Basic s obmedzením prietoku zaujímavým riešením.

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips