Solárne senzorové osvetlenie SolarCentre EVO SMD SS9855

Solárne svetlá predstavujú možnosť úspory elektrickej energie alebo dovoľujú inštalovať osvetlenie na miesta, kde nie je privedený elektrický prúd. Počas dňa naakumulovanú slnečnú energiu používajú na svietenie pri zníženej viditeľnosti.

evosmd-solar

V kombinácii so senzorom pohybu šetria energiu akumulátora tým, že osvetľujú priestor len keď sa v ňom pohybuje človek alebo zviera. Hoci zdrojom energie pre všetky typy je slnko, ako osvetľovacie teleso používajú rôzne zdroje svetla. V tomto teste sa pozrieme na solárne svetlo so senzorom pohybu a LED technológiou svietenia.

Solárna lampa EVO SMD je dodávaná k kartónovom obale, jednotlivé súčasti sú dôkladne zabalené a chránené proti poškodeniu pri preprave. V balení nájdeme solárny panel s káblom o dĺžke cca 5 metrov a vodotesným konektorom pre pripojenie k lampe, ďalej samotné osvetľovacie teleso s LED, akumulátorom a senzorom pohybu s nastavovacími prvkami. Nechýbajú ani hliníkové eloxované konzoly pre upevnenie solárneho panelu pod potrebným uhlom a samozrejme sada hmoždiniek a vrutov pre upevnenie ako panelu, tak aj svetla do steny. Po vybalení z krabice vám stačí skrutkovač a vŕtačka, aby ste lampu spojazdnili na mieste, ktoré ste pre ňu zvolili.

evosmd-solar-03

evosmd-solar-balenie

Srdcom solárneho osvetlenia je teleso LED svetla v spoločnom puzdre pre LiIon akumulátorový článok typu 18650 a k nemu pripojený pasívny IR snímač pohybu. Zostava je vodotesne zmontovaná pomocou gumovej izolácie a disponuje krytím IP56, teda svetlo je odolné voči striekajúcej vode. Z toho vyplýva aj odporúčané použitie do vonkajšieho prostredia. Pre upevnenie svetla na budovu alebo konštrukciu slúži oceľová konzola, k svetlu priskrutkovaná za pomoci vejárovitých podložiek. Dovoľuje zmenu nastavenia uhla a po dotiahnutí skrutiek zabezpečuje nemennú pozíciu.

evosmd-solar

Reguláciu svetla umožňuje sada troch otočných ovládačov na spodku PIR snímača pohybu. Stredný volič umožňuje nastavenie doby svietenia medzi 15 sekúnd a tri minúty, jeden krajný nastavenie citlivosti snímača pohybu a druhý intenzitu osvetlenia, pri ktorej sa lampa aktivuje a začína svietiť. Pre prípad, že potrebujete svetlo úplne vypnúť, môžete to urobiť páčkovým vypínačom na tele lampy, s jasne označenými polohami pre zapnutie alebo vypnutie. Naproti vypínaču sa nachádza vodotesný konektor pre pripojenie solárneho panelu. Do vnútra konektora sa vloží pribalený gumový O-krúžok a zaskrutkuje protikus. Tým sa stane spojenie lampy a solárneho článku vodotesné.

evosmd-solar

Solárny panel je vložený do rámu z duralových profilov, celkový rozmer panelu je 240 x 140 x 20 mm. Panel na plnom slnku dodáva prúd asi 100 mA s napätím 6 V a generovaná elektrická energia slúži na nabíjanie LiIon akumulátora v tele lampy.

evosmd-solarny panel

Na zadnej starne panelu je pomocou konektora pripojený kábel s dĺžkou 5 m a vyvŕtané otvory pre malé vruty, súčasť balenia, pre namontovanie dvoch konzol. Tvar konzol je taký, že či namontujete solárny panel na vodorovnú alebo zvislú stenu, vždy bude pod uhlom 45° a teda natočený v čo najvýhodnejšom uhle voči slnku pre celoročnú prevádzku. Je len na vás, aby ste panel orientovali čo možno najpresnejšie na juh, ak tomu nebránia nejaké prekážky. Len tak zabezpečíte trvalé dobíjanie akumulátora lampy zo slnka. Päť metrov dlhý kábel umožňuje dostatočnú vzdialenosť panelu do lampy aj voľbu správnej výšky pre správne nabíjanie akumulátora.

evosmd-solar

Dodávané hmoždinky a vruty dovoľujú upevniť solárny panel aj lampu do steny. Pre montáž na drevenú konštrukciu nie sú vhodné, musíte použiť vlastné zdroje.

Súčasťou dodávky je aj návod na montáž a používanie solárnej akumulátorovej lampy so senzorom pohybu na dvoch stranách listu A5.

evosmd-solar

evosmd-solar-19

Kým si pripravíte všetko potrebné náradie a pomôcky pre montáž lampy, môžete zapojiť konektor kábla zo solárneho panelu do lampy a nechať zatiaľ akumulátor dobiť. Samozrejme na mieste, na ktoré dopadajú slnečné lúče.

Miesto pre upevnenie svetla, v závislosti na požadovanom mieste, ktoré chcete mať osvetlené, zvoľte s ohľadom na dĺžku kábla a požadovaného umiestnenia solárneho panelu. Keď máte ujasnené miesta, kde budú obe zariadenia upevnené, aj miesto, kadiaľ bude bezpečne vedený napájací kábel, pristúpte k montáži. Je pravdepodobné, že z lampy budete musieť vidlicovým kľúčom odmontovať oceľovú konzolu a po jej upevnení k stene zase lampu do konzoly namontovať. Dajte pozor, aby ste poistné podložky namontovali presne tak, ako boli dodané výrobcom.

evo_smd

Pri montáži solárneho článku najprv primontujte obe konzoly k rámu soláru dodanými vrutmi a konzoly orientujte tak, aby plochy s otvormi pre vruty do steny smerovali do vonkajšieho smeru na oboch stranách. V žiadnom prípade by nemal byť tento panel upevnený tak, aby celý alebo jeho časť bola dlhodobo v tieni. Znížilo by to dodanú elektrickú energiu do akumulátora v lampe a tým skrátilo aj dobu svietenia lampy.

Na záver montáže spojte vodotesný konektor káblov, nezabudnite na dodaný tesniaci gumový krúžok a voľne vedený kábel pripevnite ku konštrukcii tak, aby volne nevisel alebo nevial vo vetre. Mohlo by tým dôjsť k narušeniu izolácie kábla alebo k jeho vytrhnutiu z panelu či svetla. Ak nemáte inú možnosť, v blízkosti svetla aj solárneho článku a na niekoľkých miestach vedenia upevnite do steny za pomoci hmoždiniek vruty a k ich hlavám pomocou plastových sťahovacích pásikov kábel uviažte.

Dosah a citlivosť senzora na záver môžete nastaviť až do vzdialenosti 10 m. Intenzita osvetlenia postačuje na priestor cca 20 m2 a je ju možné porovnať s klasickou starou vláknovou žiarovkou s príkonom cca 75 až 100 W. Vzhľadom na to, že svetlo emituje silná LED dióda, je skutočný príkon oveľa nižší, čo šetrí energiu v akumulátore.

Pri prvom použití potenciometrom nastavíte intenzitu okolného osvetlenia, pri ktorom sa lampa po zaregistrovaní pohybu rozsvieti.

Použitie solárneho svetla EVO SMD

Vďaka napájaniu zo slnečnej energie využijete toto svetlo všade tam, kde si potrebujete posvietiť, ale nemáte tam privedený elektrický prúd. A vďaka snímaču pohybu aj tam, kde potrebujete automatické osvetlenie priestoru po zaregistrovaní pohybu. To predurčuje toto solárne svetlo na bezpečnostné účely, ale aj na zvýšenie komfortu.

Typickou úlohou je osvetlenie priestoru pri vzdialenej bráne na dvore rodinného domu alebo na rohu budovy. SMD EVCO využijete ale aj na terase rodinného domu, na chate alebo dokonca v kôlni. Keď vojdete do kôlne s plnými rukami, lampa sa automaticky rozsvieti a svieti po nastavený čas, samozrejme do posledne zaregistrovaného pohybu osoby. Keď teda aj po desiatich minútach z kôlne odchádzate, nemusíte myslieť na to, že treba všetko položiť a zhasnúť svetlo. Svetlo zhasne automaticky po nastavenom čase.

evo_smd

Keďže solárna lampa nečerpá elektrinu z domového rozvodu, je jej ďalšia prevádzka úplne zadarmo, či už ste ju použili pre zlepšenie komfortu na svojom dvore alebo ju využívate na bezpečnostné účely, aby ste zabránili nepozorovanému vniknutiu na váš pozemok. Aj keby narušiteľ poškodil elektrickú sieť v chránenom objekte, solárna lampa s akumulátorom má nezávislý zdroj energie.

Technické údaje

Zdroj svetla: 6x SMD (surface mounted diodes) 3000K (teplá biela)
Svietivosť: 350 lumenov
Solárny panel: 2W
Batéria: Li-Ion 18500 2200mAh / 3,7V
Snímač pohybu: pasívny infračervený senzor
Rozsah snímača pohybu: 90° uhol od prednej časti senzora / 12m
Uhol osvetlenia: 120°
Hmotnosť: 1,30kg
Rozmery solárneho panela: 24 x 14 x 2 cm
Rozmery svetla spolu so senzorom: 11,5 x 14,5 x 9,5cm
Dosah svietenia: 20m
Dĺžka kábla medzi solárnym panelom a svetlom: 5m (s možnosťou dokúpenia 5 m predlžovačky)

Podľa údajov výrobcu akumulátor postačuje na 500 rozsvietení v dĺžke 15 sekúnd, teda 125 rozsvietení na jednu minútu, takže výdrž je asi dve hodiny svietenia z plne nabitého akumulátora.

Solárna lampa EVO SMD je primárne určená do exteriéru, ale odskúšali sme ju aj ako pohotovostné osvetlenie dielne, kedy po otvorení dverí alebo vstúpení do miestnosti sa svetlo pri šere rozsvieti a po dvoch minútach automaticky zhasne. Je to veľmi pohodlné a svetlo na 230 V v miestnosti využívame len pri trvalom pobyte v miestnosti. Solárne svetlo plne postačuje na orientáciu v miestnosti.

Montáž a nastavenie parametrov osvetlenia sú bezproblémové a pohodlné. Za cenu cca 50 eur sa jedná o kvalitné a spoľahlivé od elektrickej siete nezávislé osvetlenie so senzorom pohybu a môžeme ho len odporúčať.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

2 komentáre k “Solárne senzorové osvetlenie SolarCentre EVO SMD SS9855”

  1. Matej píše:
    Google Search App 31.0.161834491 Google Search App 31.0.161834491 iPad iOS 9.3.2 iPad iOS 9.3.2
    Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 9_3_2 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) GSA/31.0.161834491 Mobile/13F69 Safari/601.1

    Koľko stojí.

    • šéfredaktor píše:
      Firefox 54.0 Firefox 54.0 Windows 7 Windows 7
      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0

      V článku máte link na shop, kde sa dozviete aktuálnu cenu.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips