Kuchynská chňapka

Manipulácia s horúcimi hrncami a pekáčmi v kuchyni je súčasťou práce v kuchyni. Či už v tej našej, domácej alebo tiež kuchyní, kde sa pripravujú jedlá vo veľkom. Opatrnosti preto nie je nikdy dosť a používanie rôznych handier alebo rohu zásterí pri chytaní horúcich pokrievok alebo uší hrncov nie je práve najlepším nápadom.

chnapka

Pre takéto situácie sa v kuchyniach používajú špeciálne rukavice so zosilnenými stenami, ktoré bránia prestupu tepla od horúcich povrchov do rúk. Označujú sa slovom „chňapka“ a jednu takú sme pre vás vyskúšali.



Predáva sa v TETA drogérie a na obale má označenie výrobcu Frieb s.r.o. Je dvojfarebného prevedenia, jedna strana je podľa popisu opatrená teflónovou vrstvou, ktorá bráni prenosu tepla.

chnapka

Ako vidno zvnútra, je materiál prešívaný, aby sa jednotlivé tepelno-izolačné vrstvy neposúvali a uchopenie horúcich povrchov bolo bezpečné.

chnapka-03

chnapka-04

chnapka-05

Rukavica – chňapka je opatrená krátkym uškom, za ktoré je možné ju zavesiť na háčik na kuchynskej linke alebo pri šporáku. Okrem toho je pod povrchom upevnený magnet priemeru asi 30 mm, pomocou ktorého je možné chňapku pripevniť na železné povrchy, napríklad sporáka. Pri tom ale majte na pamäti, že magnety pôsobením tepla strácajú svoju silu a po čase už magnet nemusí dostatočne silno udržať chňapku na boku sporáka. Uško je relatívne malé a občas je problém zavesiť chňapku na malý háčik.

chnapka

Univerzálny strih rukavice dovoľuje jej použitie pre pravú aj ľavú ruku. Jej dĺžka je 25 centimetrov a šírka 14 cm. Hodí sa teda aj na celkom veľkú dlaň.

Podľa našich skúseností je sivý (teflónový) povrch dosť šmykľavý, na rozdiel od látkového zeleného. Preto treba byť pri prenášaní horúcich a najmä mokrých povrchov dbať opatrnosti. Prenášanie horúcich hrncov nečiní žiadny problém, ale rozpálený pekáč z rúry je už trochu problém. Tepelná izolácia tejto chňapky sa nám nezdá dostatočná a preto doporučujem použiť inú alebo si vziať do rukavice ešte jednu vrstvu, ktorá nás ochráni pred popálením.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips