Klipy na napínanie žehliaceho poťahu

Žehlenie bielizne alebo košieľ a nohavíc patrí k najčastejším a stále sa opakujúcim domácim prácam, vykonávaným nie len ženami, ale aj niektorými mužmi. A túto činnosť nám dokáže znepríjemniť aj taká maličkosť, ako je neustále sa posúvajúci poťah žehliacej dosky.

napinak potahu na zehlenie

Jeho fixovanie, aby sa nám nekrčili žehlené košele, nie je až takým problémom, ako by sa mohlo zdať. Dokonca sa v obchodnej sieti predávajú na to pomôcky. Napríklad klipy na napínanie žehliaceho poťahu od spoločnosti Leifheit.



Napínáky sú balené po tri kusy v papierovej krabičke s výrazným logom spoločnosti a fotografiou, ako sa používajú. Popis klipov je vo viacerých jazykoch, slovenčina chýba.

napinakpotahunazehlenie-1

V podstate sa jedná o tri pásiky bielej galantérnej gumy šírky cca 20 mm, na oboch koncoch opatrenej kovovo-plastovým klipom, aké mnohí z nás poznáme z trakov na nohavice. Celková dĺžka jedného klipu je 16 cm.

napinakpotahunazehlenie

Podľa popisu v slovenskom jazyku, nalepenom na bielej samolepke na zadnej strane krabičky, sa dajú klipy použiť – natiahnuť na dĺžku 35 až 55 centimetrov. Testovali sme ich na žehliacej doske šírky 50 cm, poťah na jej spodnej strane presahoval na oboch stranách asi jeden centimeter, no klipy sa použiť nedali, len na užšom mieste žehliacej dosky.

napínák poťahu na žehlenie

Ak máte v úmysle týmto klipom stiahnuť nie len tenký vrchný ochranný poťah žehliacej dosky, ale aj hrubší spodný teflónový poťah, bude to celkom oriešok. Spony síce vyzerajú, ako tie trakové, ale zjavne sú konštruované na tenký materiál, oba poťahy stiahnuť je veľký problém.

napinakpotahunazehlenie-4

Podľa EAN kódu na krabičke, začínajúcom číslom „400“ sa jedná o nemecký výrobok. V Nemecku zrejme nepoužívajú traky alebo vo výrobe šetrili. Alebo nikto z konštruktérov doma nežehlí 😉

napinakpotahunazehlenie-3

Klip na napínanie je dobrá pomôcka, ak beriete do úvahy jeho dve vlastnosti, ak nechcem napísať problémy. Že jeho horná hranica použiteľnosti je skôr snom konštruktéra, ktorý nepozná hranicu pružnosti použitého materiálu (alebo vo výrobe v rámci šetrenia použili iný materiál, ako bol uvažovaný pri navrhovaní a použitý pri testovaní prototypu). A že do kovového klipu uchytíte len tenký materiál.
 

 

Táto pomôcka na žehlenie stojí len pár eur, ale ušetrí mnoho nervov pri takej častej činnosti, ako je žehlenie. Pomáha stabilizovať ochranný poťah na žehliacu dosku a tým bráni krkvaniu poťahu aj žehlených odevov. V konečnom dôsledku šetrí čas a ten stojí viac, ako je cena napínákov. Len si vyberte správny rozmer.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Jeden komentár k “Klipy na napínanie žehliaceho poťahu”

  1. WordPress 4.5.3 WordPress 4.5.3
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.5.3

    […] než všetko porovnáte, vás to týždeň čo týždeň stojí? Pritom stačí maličkosť, napinák poťahu žehliacej dosky a žehlenie prestáva byť otravou. A podobným výrobkom vyriešite aj neposlušné prestieradlá […]

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips