HAGOPUR Wildschwein Stopp

Majitelia záhrad a pozemkov v blízkosti lesov veľmi dobre poznajú, aké to je, keď ich navštevuje divá zver. Nivočí porasty, rozryje trávnik, obhrýza stromy a poškodzuje oplotenie. Hoci sa pohľad na majestátne jelene môže nezainteresovanému javiť ako vrcholne romantický, v záhradkároch jelenia zver a diviaky vzbudzujú skôr nevôľu a snažia sa im brániť vstupu na svoje pozemky.

Hagopur

Okrem pletiva alebo elektrických ohradníkov sa proti diviačej zveri používajú chemické odpudzovače. Majú za cieľ pachom, napodobňujúcim predátorov, zabrániť vstupu na takto ohraničené teritórium. Medzi poľovníkmi a záhradkármi je obľúbený výrobok predávaný pod názvom Hagopur Wildschwein Stopp.



Hagopur odpudzovač diviakov je k dostaniu ako súprava, alebo dostať aj jednotlivé jeho zložky samostatne. Vhodné sú ako doplnenie chýbajúcich dielov sady. Poďme sa pozrieť, čo obsahuje kompletná súprava a ako vám môže pomôcť pri udržaní diviakov na dištanc od vašej záhrady.

Diviaky dokážu rozryť akýkoľvek trávnik, záhon alebo sad, ak sa v ňom vyskytuje čokoľvek, čo dokážu zožrať. Drobné korienky, hľuzy alebo hmyz. Po nájazde stáda diviakov vyzerá lúka ako po orbe. Je len samozrejmé, že tomu chceme brániť. Aj v prípade plota okolo pozemku je vhodné ho doplniť týmto odpudzovačom, aby sa diviaky nesnažili podryť popod oplotenie.

Hagopur

Hagopur

Odpudzovač je dodávaný v kartónovej škatuli o rozmeroch 32 x 23 x 7 cm s plastovou rúčkou. Obal po zakúpení je možné ďalej používať na uskladnenie odpudzovača aj na jeho prenášanie. Po jeho otvorení nájdeme vo vnútri návod v nemčine. Pod ním je už samotný obsah, kvôli ktorému ste ho kúpili:

Hagopur

Dve sprejové nádoby s aromatickým obsahom a aplikátory pre ich použitie.

Hagopur

Hagopur-12

Hagopur-13

Prvá nádoba má modrú farbu a obsahuje jednu z látok, ktoré pôsobia na diviaky odpudzujúco. Obe nádoby majú obsah 400 ml, sú opatrené sprejovým ventilom s úzkym rúrkovým aplikátorom a proti nechcenému spusteniu sú ventily opatrené plastovým klobúčikom, ktorý musíme pred použitím spreja zložiť dole.

Hagopur

Hagopur-16

Hagopur-17

Hagopur-18

V balení, ktoré sme kúpili cez internet, nebol priložený slovenský návod a na obaloch oboch nádob bol popis len v nemčine. Ako hlása nápis, jedná sa o nemecký výrobok. Neškodí prírode, ale je účinný voči divým sviniam.

Ako prípravok funguje?

Prípravok má pôsobiť odpudzujúcim pachom na divé svine. Zo sprejovej nádoby sa vytlačí na látku, ktorá hustú až penovitú kvapalinu nasaje a potom postupne uvoľňuje do ovzdušia. Podľa návodu sa majú tieto pachové zásobníky umiestniť na chránené miesto asi vo výške pása dospelého človeka vo vzdialenosti asi 8 až 15 metrov od seba. Účinnosť prípravku má trvať 2 až 4 týždne. Pre predĺženie účinnosť sa odporúča po mesiaci striedať prípravok modrej a červenej farby, aby si svine naň nezvykli.

V balení sa nachádza desať kusov plašičov s plstenými plôškami pre aplikáciu odpudzovačov.

Hagopur plašič

Jedná sa o skladané dva pásiky hliníkovej fólie s pútkom pre pripevnenie. Na vrchu sú dva plstené štvorce, na ktoré sa nastriekajú pachové odpudzovače. Roztiahnuté a od seba oddialené kovové pásiky sa vo vetre pohybujú, občas do seba narážajú a odrážajú cez deň slnečné svetlo, takže plašia diviaky nie len pachom, ale aj zvukom a svetlom.

Hagopur plašiče

V krabici je desať takýchto zložených hliníkových plašičov, zabalených v zipsovacom sáčku.

Hagopur

Pri manipulácii s nimi treba dávať pozor, hliník je dosť tenký. Najskôr „harmoniku“ jemne roztiahnite, ale nevyrovnávajte ju úplne. Potom oddeľte na spodku od seba obe časti, vytvoríte tak niečo ako vysiace „A“, ktoré pripevníte na stĺpik alebo strom.

Hagopur-08

Hagopur-09

Rozmery hliníkového aplikátora pachového odpudzovača diviakov sú na priložených fotografiách.

Hagopur

Hagopur-20

Odpudzovače divých svíň fungujú na báze uvoľňovaného pachu. To treba mať na pamäti pri ochrane pozemku. Keď umiestnite dva odpudzovače s aplikovanou pachovou látkou ďaleko od seba, diviaky ju neucítia a vojdú na pozemok, prejdú spojnicu oboch plašičov tak ďaleko, kým pach nezacítia, ak fúka vietor diviakom od chrbta. Ak by fúkal diviakom do čela, samozrejme bude pach cítiť ďaleko pred hranicou pozemku.

Podľa našich skúseností sú odpudzovače účinné, používali sme ich tak, že sme dva razy po dvoch týždňoch použili na pravú plsť modrú látku, potom v rovnakom intervale na ľavú plochu červenú zmes a potom po mesiaci opäť modrú. Osvedčilo sa nám umiestniť pachový ohradník vo vzdialenosti do 5 metrov od seba, aby sme minimalizovali vnik na pozemok na spojnici priďaleko umiestnených pachových ohradníkov. Pozemky v okolí boli po začatí používania poznačené ďalšou aktivitou diviakov, nami ohraničený obdĺžnikový pozemok bol chránený.

Jedna nádoba 400 ml by podľa návodu mala dostačovať na 220 dávok (na plstené plôšky plašičov). Skutočná výdatnosť záleží od množstva látky, ktorú na jednu dávku z nádoby vytlačíte. Aplikovať ju môžete napríklad aj na drevené koly k stromom alebo stĺpy plota. Pokiaľ nájdete také miesto, ktoré je chránené pred dažďom, predĺžite trvanlivosť plašiča. Nesmiete však túto plochu hermeticky uzavrieť, musí k nej mať prístup vzduch, aby sa odpudzujúca látka dostala do vzduchu a diviaky ju mohli zacítiť.

 

Kompletné balenie dvoch nádobiek a desiatich hliníkových plašičov dostanete v internetových shopoch v cenách od 40 eur. Samostatne sa dajú kúpiť aj jednotlivé nádobky s látkou či hliníkové pásiky s plsťou.

Pri aplikácii odporúčame používať rukavice., Prípravok nie je nebezpečný, ale bez rukavíc môže zanechať stopy na rukách a cítia ho zvieratá v okolí, vrátane vášho psa.

Tento pachový odpudzovač sa nám javí ako účinný ochranca záhrad pred diviakmi. Nevyžaduje nijakú energiu ani nemusíte naťahovať vedenie okolo pozemku. Nevýhodou môže byť, že sa nedá nechať pozemok dlhú dobu bez starostlivosti.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

2 komentáre k “HAGOPUR Wildschwein Stopp”

  1. WordPress 4.7.1 WordPress 4.7.1
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.7.1

    […] on si svoj plot neopraví. Takže to bude len na nás. Okamžite sme v záhrade rozvešali pachové plašiče zveri, pôvodne kúpené proti diviakom v starej záhrade. A doma sme cez internet objednali všetko pre […]

  2. WordPress 6.2.3 WordPress 6.2.3
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/6.2.3

    […] dažďu umiestnené molitany alebo aj na kolíky ku stromom v intervale dvoch týždňov striekame pachové odpudzovače Hagopur. Vietor pach roznáša po pozemku a zver má do takto chráneného priestoru obavu vojsť. Cíti […]

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips