Guľatý gril Florabest

Grilovanie je obľúbenou letnou činnosťou. Slúži nie len na prípravu pokrmov, ale je často aj spoločenskou a rodinnou udalosťou, pri ktorej sa stretnú ľudia a zabávajú sa pri príprave a pojedaní dobrôt. Grilovať môžete nie len mäso a ryby, ale aj zeleninu a ovocie.

GrilFlorabestGula

Grily podľa druhu paliva poznáme elektrické, plynové a na pevné palivo, drevené uhlie alebo grilovacie brikety. V tomto teste sa pozrieme na jeden z lacnejších grilov, predávaných v sietí predajní Lidl pod značkou Florabest.



Gril guľa 1226, ako znie jeho označenie, je určený pre grilovanie na záhrade, dvore alebo inom voľnom priestranstve a nie je určený na profesionálne použitie, teda na prípravu pokrmov na zákazku či v reštauráciách.

GrilFlorabestGula

Gril je dodávaný v rozloženom stave a zabalený v kartónovej krabici, ktorá zobrazuje hotový gril aj jeho rozmery. Nechýba popis vo viacerých jazykoch vrátane slovenčiny.

GrilFlorabestGula

Z neho sa môžeme dozvedieť, že základom grilu je kruhový pochrómovaný rošt o priemere 44 cm a smaltovaná miska na oheň aj veko. Na rozdiel od popisu na obale, ohňový rošt nie je pochrómovaný, ale skôr smaltovaný, teda čiernej farby. Balenie obsahuje aj montážny materiál, avšak chýba náradie, to sa dozviete až z pribaleného papierového návodu. Budete potrebovať krížový skrutkovač a vidlicové kľúče č. 7 a 10.

GrilFlorabestGula náradie

Gril zaberá plochu približne 48 x 56 cm a má výšku 85 cm s vekom. Guľová misa je na troch nožičkách, čo je mimochodom najstabilnejšie uloženie a gril je možné bezpečne postaviť aj na nerovnú plochu, z toho dve nožičky sú vybavené plastovými kolieskami pre jednoduchý presun grilu po pevnom povrchu, napríklad terase. Hmotnosť prázdneho grilu je cca 5,6 kg a pomocou dvoch rukovätí je možné ho ľahko zdvihnúť a preniesť.

GrilFlorabestGula diely

Vo vnútri kartónovej krabice sú zabalené všetky diely grilu. Smaltované guľové diely grilovacej misy a veka sú každý v samostatnom tvrdom papieri, aby sa zabránilo ich poškriabaniu. Ostatné diely sú v priesvitných plastových obaloch.

GrilFlorabestGula

Návod dobre ilustruje montáž dielov a je doplnený písomnými pokynmi. Výhradu máme voči vete „namontujte statívy v zobrazenom usporiadaní“. Jedná sa o montáž nožičiek a bolo by vhodné upozorniť, že sa jedná o pozíciu nožičiek a drôtenej poličky s kolieskami voči rukovätiam grilovacej misy.

GrilFlorabestGula nohy

Nám sa podarilo namontovať podvozok nesprávne, našťastie oprava je dielom okamihu.

Horšie je to s chýbajúcimi dielmi. Nie len, že v balení by mohlo byť o pár podložiek viacej, ak by sme chceli byť strojársky dôslední, ale chýbala nám jedna podložka z minima a tiež sme museli zo svojich zásob doplniť maticu skrutky vetracej krytky.

GrilFlorabestGula

Nepáčili sa nám primitívne drevené rukoväte grilu a veka, jeden kus bol tak voľný, že sme ho museli pritiahnuť. Konštrukcia je veľmi primitívna a čakáme, kedy bude nutný ďalší zásah a prerobiť spoj jednej kovovej a dvoch drevených častí, ktoré drží pokope jeden vrut!

GrilFlorabestGula

Na palivový rošt sú dodávané dva oddeľovače uhlia, takže je možné do stredu položiť grilované mäso a po bokoch uhlie a pod vekom vlastne dusiť mäso. Za tým účelom je na dne grilovacej misy otočné veko vetracej mriežky so štyrmi kruhovými otvormi, rovnaké sú aj na boku veka grilu. Toto sa v návode označuje ako nepriame grilovanie.

GrilFlorabestGula

Pod spodnou vetracou mriežkou je plechový popolník, aby zvyšky grilovacích brikiet alebo dreva nepadali na trávnik alebo terasu. Popolník drží na strunových očkových držiakoch, ktoré sa dajú ľahko nastaviť do potrebnej výšky. Neodporúčame používať popolník ako odkladaciu plochu na kliešte na mäso a iné grilovacie náradie, bude špinavé od popola. Spodná mriežka, ktorá súčasne tvorí os podvozka, je zase veľmi nízko na pohodlné odkladanie náradia. Toto je moment, kedy si uvedomíte, že sa jedná o jeden z najlacnejších grilov na trhu a preto nemôže mať všetky vychytávky.

Takou je ale napríklad ochranný plech proti popáleniu, ktorý je súčasťou rúčky veka a bráni kontaktu ruky s horúcim vekom. Hoci sme kritizovali prevedenie rúčiek, bezpečne izolujú od tepla grilu. Keď ale chcete do grilu pridať palivo, na uchytenie grilovacieho roštu celkom určite použite dobré rukavice.

Na vnútornej strane veka grilu je plechový držiak, pomocou neho môžete veko nasadiť bokom na gril alebo jeho rukoväť a vytvoriť tak improvizovaný štít proti vetru.

GrilFlorabestGula

Guľatý gril Florabest je vhodný pre občasné rodinné grilovanie napríklad na záhrade. Plocha roštu patrí k väčším v triede lacných grilov a dovoľuje naraz grilovať aj päť či šesť porcií mäsa či klobásy pre šesťčlennú partiu naraz. Samozrejme záleží od toho, na akú plochu rozložíte pod grilovacím roštom oheň.
 

 

Gril stojí stabilne aj na nerovnej lúke v záhrade, postaviť ho môžete aj na rovnú terasu. Po pevnom povrchu ho môžete prevážať po nadvihnutí tretej pevnej nohy, ale je ľahký aj na prenášanie. Ak s grilovaním iba začínate a chcete si to vyskúšať alebo grilujete pre malú skupinu ľudí, môžeme guľatý gril Florabest z ponuky Lidlu odporúčať.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips