Digitálny teplomer

Vedieť sa správne obliecť do premenlivého jesenného počasia, aby človek neprechladol alebo sa naopak príliš nespotil (a opäť neprechladol), to chce už trochu skúseností. Ani predpovede počasia nemusia byť vždy najpresnejšie a preto je výhodné, ak máte k dispozícii teplomer, ktorý vám povie, aká je vonku aktuálna situácia.

Digitálny teplomer

V tomto teste sa pozrieme bližšie na digitálny teplomer, ktorý ukazuje súčasne teplotu v miestnosti aj vonku, za oknom, predávaný v obchodnej sieti Lidl.



Podobných teplomerov dostať kúpiť v takmer každej predajni s elektrospotrebičmi, avšak často aj za niekoľkonásobne vyššiu cenu. Predajne Lidl ponúkajú tento teplomer niekoľkokrát ročne ako akciový tovar a v októbri 2013 bol za cenu 3,99 eur vrátane priloženej alkalickej batérie AAA, takzvanej mikrotužky. Zo skúseností s takýmito digitálnymi teplomermi z minulosti môžeme povedať, že alkalická batéria z balenia teplomera má životnosť asi tri roky. Samotný teplomer asi šesť aj viac rokov.

Digitálny teplomer

Digitálny teplomer Lidl umožňuje zobrazovať teplotu na dvoch miestach. Jeden senzor je umiestnený priamo v plastovom tele teplomera a teda meria teplotu tam, kde je prístroj uložený. Druhý senzor je na 2,8 m dlhom tenkom kábliku a teda ho môžete umiestniť do vedľajšej miestnosti, komory, klimatizovanej skrine pre počítačové rozvody alebo von za okno, a potom bude merať teplotu ovzdušia vonku. Tenký káblik je možné uložiť aj do rohu moderného plastového okna, kde sa zmestí aj do úzkeho silikónového tesnenia bez toho, že by ho poškodil alebo okno poškodilo káblik pri otváraní a zatváraní.

Digitálny teplomer

Trojriadkový displej teplomera ukazuje navrchu aktuálny čas, v strede teplotu v miestnosti a dole teplotu senzora, teda najčastejšie vonkajšiu teplotu. Teplota je zobrazovaná dvomi veľkými číslicami a jedným malým s hodnotou 0 až 9, teda teplota je zobrazovaná s presnosťou na desatinu stupňa Celsia. Staršie modely tohto teplomera rozlišovali teplotu s presnosťou pol stupňa Celsia.

Návod hovorí, že si teplomer pamätá nameranú najvyššiu aj najnižšiu teplotu, ale nie je jasné, za aký interval. Či je to za 24 hodín alebo od posledného zobrazenia alebo od posledného resetu (vybratia a založenia batérie). Pre vyvolanie funkcie zobrazenia slúži vrchné úzke tlačítko pod displejom.

Digitálny teplomer

Rovnakým tlačítkom nastavujete, respektíve pridávate hodiny alebo minúty, keď spodným oblým tlačítkom vyberiete nastavovanie hodín alebo minút. Viac nie je na teplomeri čo nastavovať. Teplota sa zobrazuje v stupňoch Celsia s presnosťou na pol stupňa a čas v dvadsaťštyrihodinovom formáte na hodiny a minúty.

Digitálny teplomer Lidl predáva vo farbe bielej a tmavej (čierno-sivej). Plastová krabička má rozmery cca 10 x 7 x 2 cm a na zadnej stene má „osmičkový“ otvor pre zavesenie na hlavičku skrutky. Malá skrutka, či skôr vrut, s hmoždinkou je súčasťou balenia, takže jediné, čo potrebujete, je vŕtačka alebo v prípade mäkkého dreva iba skrutkovač. Pokiaľ vám nevyhovuje mať teplomer zavesený, môžete ho položiť naplocho alebo aj na stojato, na zadnej strane má výklopný stojanček, integrovaný do krytu alkalickej batérie.

Digitálny teplomer

Na záver pripomíname, že ak chcete merať teplotu vonkajšieho ovzdušia, mali by ste senzor teploty na konci káblika opatriť krytom, aby sonda merala teplotu vzduchu a nie teplotu dopadajúcich slnečných lúčov.

 

Na základe skúseností so staršími modelmi digitálnych teplomerov Lidl, kúpených v jednotlivých rokoch do rôznych objektov, si dovoľujeme tvrdiť, že sa jedná o kvalitné a spoľahlivé výrobky a preto vám ich môžeme bez obáv doporučiť.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

2 komentáre k “Digitálny teplomer”

  1. WordPress 3.6 WordPress 3.6
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/3.6

    […] tohto riešenia zabudol, doplňte ma v komentári. Riešením tejto situácie je elektronický teplomer so sondou na kábliku. Prístroj máte pekne v teplúčku a káblik vystrčený za oknom meria […]

  2. WordPress 4.8.1 WordPress 4.8.1
    The Incutio XML-RPC PHP Library -- WordPress/4.8.1

    […] běžně dostat duální digitální teploměr do bytu s měřením teploty uvnitř i venku se senzorem na kablíku, který vyložíte za okno a do […]

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips