ARO jablčný nápoj

Ovocným nápojom zvykneme hovoriť „džús“. Aby sa ale nápoj takto mohol volať oficiálne, musí spĺňať predpísané požiadavky. Preto na mnohých obaloch nápojov predávaných v obchodoch nájdete len nápis, oznamujúci nejaké ovocie alebo iný produkt, ktorého chuť by mal nápoj mať. Je to aj prípad dnes testovaného nápoja.

ARO jablčný nápoj

ARO jablčný nápoj

Nápoj predávaný pod značkou ARO má objem 250 ml a jeho výrobcom je česká firma LINEA NIVNICE,a s. a na Slovensko ho dováža LINEA Slovensko spol. s r.o. z Trenčína.



Zloženie nápoja

Čo za svoje peniaze dostanete? Obal nápoja informuje:

pitná voda
glukózový sirup
jablčná šťava
kyselina citrónová
jablčná aróma
vitamín C

Obsah ovocia je minimálne 10%.

ARO jablčný nápoj

V krabici s nápisom jablko by som čakal viacej ovocia. Chuť nápoja ovšem tvorí aróma a sladkosť dodáva glukózový sirup, tak načo plytvať jablkami, že? Vitamín C je tu zrejme ako konzervant alebo ako zvyšok z tej trochy jabĺk.

Za plus tohto potravinárskeho výrobku môžme považovať, že neobsahuje nijaké chemické konzervanty (ak za chémiu nepovažujeme kyselinu citrónovú – táto je ale celkom určite syntetického pôvodu…) a nápoj je pasterizovaný – teda baktérie sú likvidované teplom pri výrobe.

O chuti nápoja vám nič nenapíšem, lebo odmietam do seba ládovať glukózový sirup, na to mám svoje telo veľmi rád. Keď chcem piť čistú vodu, pijem vodu, keď ovocný nápoj, pijem 100% ovocnú šťavu. Pripadá mi zbytočné vláčiť domov v taškách 10% roztok ovocnej šťavy vo vode, keď mi voda tečie z kohútika.

V podstate považujem tento výrobok za zbytočný a nevidím dôvod na jeho nákup. Ovocia je tam málo, cukru, či skôr cukrového sirupu, priveľa. Na trhu sú lepšie alternatívy.



Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips