Aké farby v spálni ovplyvňujú vaše pohodlie?

Keď si ľahnete do postele, vaša myseľ by sa mala upokojiť a pripraviť telo na spánok. Dobrou správou je, že okrem čerstvého vzduchu a optimálnej teploty sa o navodenie takejto atmosféry postarajú aj konkrétne farby, takže si môžete ich rôznymi odtieňmi veľmi jednoducho a rýchlo pomôcť.



Aké odtiene farieb alebo tapety sú ale ideálne do vašej spálne a dokonale vás uvoľnia?

Radšej pastelové ako sýte

Farby dokážu ovplyvňovať našu náladu a preto sú dôležité nielen v spálni. Medzi ideálne upokojujúce farby do spálne patrí napríklad modrá, ktorá môže dokonca znížiť krvný tlak. Pozitívny vplyv na spánok majú aj žltá a zelená, ktoré sa zas postarajú o upokojenie nervov a navodenie dobrej nálady. Staviť môžete aj na púdrovú ružovú alebo béžovú.

Lepšie je voliť jemnejšie pastelové odtiene, alebo tmavšie akoby zastreté odtiene týchto farieb. Voľba farby závisí aj od toho, či zariaďujete spálňu iba pre seba alebo ju budete zdieľať s partnerom. Farba by predsa mala vyhovovať obom.

Ak máte radšej neutrálne farby, môžete použiť napríklad aj sivú. Stačí ak ňou vymaľujete len jednu stenu a ostaté zostanú biele. Táto kombinácia vám umožňuje do priestoru pridať aj farebnejšie doplnky. Aby však spálňa nepôsobila až príliš stroho, môžu vaše steny dekorovať decentné obrazy do spálne.

V neposlednom rade patria medzi dôležité faktory aj veľkosť a presvetlenie tejto miestnosti. Väčšie priestory na spanie znesú aj tmavšiu farbu, no nemalo by jej byť príliš.

S dekoráciami buďte opatrný

V spálni by ste sa mali držať minimalistického štýlu. Príjemne zútulniť ju napríklad môžu vkusné a lacné obrazy na stenu alebo fotky. S dekoráciami určite zaobchádzajte opatrne, pretože spálňa by nemala byť preplnená. Ak si spálňu zaplníte vecami, ktoré do nej nepatria, s lepším zaspávaním vám nepomôžu ani upokojujúce farby.

Aj moderné tapety by mali byť v jemných farbách a vyžarovať pokoj a pohodu. Farebný akcent síce nezaškodí, no dekorácia steny by nikdy nemala pôsobiť rušivo. Naopak, farby a dekorácie by sa pochopiteľne mali skôr prispôsobiť farbe a štýlu podlahy a nábytku. Tak na to pri výbere vhodných odtieňov a doplnkov myslite.

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

Môžete komentovať alebo nechať odkaz z vašej stránky.

Napíšte odpoveď

free sex cams
Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to massage bed, web designers and crest whitening strips